Semir Halilović - bahati sin Srbijanca Sefera

Semir Halilović
Semir Halilović

SEMIR HALILOVIĆ: Bahati sin Srbijanca koji nije odgovarao za ratne zločine, kako u RH tako i u BiH!

Objavljeno: 19. mart/ožujak 2014 | Damir Jelić

Prije par dana, sasvim slučajno, u jednoj dnevnoj tiskovini, čiji je bivši (?!) vlasnik, igrom slučaja jedan naturalizirani BiH državljanin, u oko mi upade neki ganutljivo-bezobrazni tekstić kojega potpisuje "Semir Halilović, pisac iz Sarajeva"!?

Aj dobro, to je li čovjek pisac ili pišač, pokazati će vrijeme a to što je "iz Sarajeva", može se uzeti kao trenutno stanje stvari.

Ubrzo shvatih da se radi o "sinu razmetnome", potomku jednog od poznatijih BH Srbijanaca, uvijek uredno ofarbanom (kosa boje metalik-crne), đeneralu ABiH, negdašnjem oficiru JNA - Seferu Haliloviću.

Potomka niti ne treba posebno komentirati, količina frustracija je i više nego očita. Sa jedne strane ga možemo i razumjeti, obiteljsku tragediju koju je proživio ne dao Bog nikome. Kako je i sam, u nekoliko navrata spominjao, tzv. "Ševe" su u to vrijeme vršile likvidacije svih koji su im se našli na putu.

No, dečko je zaboravio bitnu, možda i najbitniju stvar u cijeloj priči. Posebno kad su u pitanju ratna zbivanja, kako u Sarajevu, tako i u cijeloj bivšoj Jugoslaviji.

Halilović Junior je previdio da su sve te "Ševe" i slične zločinačke egzekutorske skupine, nastale po nalozima i apsolutnim nadzorom bivših jugoslavenskih obavještajnih i kontraobavještajnih službi.

Uključujući i paraobavještajno podzemlje.

Mlado momče koje samo sebe titulira sa "pisac", proziva sve i svakoga, pa tako u tom svom tekstiću proziva i ministra u Vladi FBiH Salmira Kaplana. Kaplan, ma tko što mislio o njemu, nije zatrovan onime čime Halilović Junior očito jeste - a to je mržnja prema svemu što on, babo mu, i još par ofucanih bivših JNA obavještajaca, smatraju "protubošnjačkim".

U krajnjoj liniji, otkud pravo Srbijancu Seferu Haliloviću, da bilo kome u ovoj državi drži lekcije o domoljublju - kako on voli reći - patriotizmu?

Kad je već, preko noći, od Srbijanca islamske vjeroispovijesti, postao najveći Bošnjak na kugli zemaljskoj i zaštitnik "cjelovite BiH", kako to da je stranci koju je osnovao da bi se pokušao zaštititi od sudskih postupaka koji ga terete, kako za ratne zločine, tako i za lopovluk u ministarstvu na čijem je čelu bio - dao ime "Bosanska patriotska stranka"!?

Zar je, uvijek friške kose (boja crna metalik) ofarbani đeneral, zaboravio da, osim Bosne, ova država ima i dio koji se zove Hercegovina? Da nije, ne daj Bože, Hercegovinu iz naziva stranke izostavio jer ga za nju vežu stvari koje bi želio preko noći izbrisati iz sjećanja svima, a posebno žrtvama "junačke" vojne akcije "Neretva 93", u kojoj su na najzvjerskiji način ubijani civili u Trusini, Grabovici...

Kad je toliki "patriota i Bošnjak", zašto stranku nije nazvao "Bošnjaška patriotska stranka"? Pretpostavljamo iz razloga jer se u životu uvijek izjašnjavao vodeći se egidom "Budi ono što je najisplativije"!

Kako bilo, Sefer Halilović nije nikakva kontroverzna osoba, već čovjek koji je u Hrvatskoj bio izuzetno pouzdan časnik KOS, kodnog imena Boris (što potvrđuju i izviješća koja su objavljena u knjizi Fikreta Muslimovića "Lažovi i ubice"), čije ćemo najzanimljivije detalje sa dokumentima objaviti u feljtonu na našem portalu.

U toj istoj Hrvatskoj, a potruditi ćemo se da se ova priča "otvori" i u tamošnjim medijima, Halilović je dostavljao obavještajne podatke koji su JNA služili za privođenja, ubijanja, granatiranja i rušenja sela i gradova. Tu prvenstveno mislimo na Đakovo i okolicu.

Salko Beba - KOS-ovac šef kabineta Zukana Heleza

Salko Beba
Salko Beba

O 14.000.000 KM, koje su pronevjerene u vrijeme njegovog mandata, kad se kralo od povratničke sirotinje, trebalo bi se oglasiti Tužiteljstvo BiH koje još od 2010. godine, najavljuje podizanje optužnice. Ako je do sada i bilo pod "šapom" uskoro bivšeg ministra sigurnosti BiH, Fahrudina Radončića od milja zvanog "Šćepo", od tog istog Tužiteljstva BiH očekujemo podizanje optužnice protiv Halilovića i kompanije, od kojih je možda najzvučnije ime Salko Beba - bivši djelatnik SDB a današnji šef kabineta Zukana Heleza.

Kad se sve činjenice stave na papir, nemoguće je da su ovu državu branili Srbijanci, čiji su sunarodnjaci, na primjeru Sarajeva to je najočitije, rušili taj grad sa okolnih brda na stari srpski "junački" način - šljivovica, top, konopić - pali! I više je nego jasno, da je i previše bivših KOS-ovaca i slične bagre, bilo na najistaknutijim pozicijama u ABiH, jer da se njih pitalo Sarajevo bi možda i danas bilo pod opsadom.

Pisac iz Sarajeva

Semir Halilović
Semir Halilović

Na "pisca iz Sarajeva" se nećemo posebno osvrtati. Momče snima filmove, piše knjige (sa tematikom koja odgovara njemu i baaabi), sjedi po raznoraznim "boračkim komisijama" što graniči sa zdravim razumom, jer je rođen 1981. godine, a sve od sredstava koja dolaze, u najmanju ruku čudnim financijskim "potporama".

Na podatak smo naišli sasvim slučajno, no, jedna stvar je i više nego indikativna - nigdje ne piše gdje se momče rodilo!? Sudeći po baaaabinoj vojno-obavještajnoj karijeri u JNA, moguće da je mjesto rođenja negdje u Hrvatskoj? Babo Srbijanac a sin "umal" Hrvat, koja kombinacija?! A što o Hrvatima misli i koliko ih "voli", njegov otac, đeneral, Srbijanac - pokazivao je od 1990-95. godine, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

O djelovanju jednog od najpoznatijih BiH Srbijanaca prigodom službovanja u Đakovu, dati ćemo dovoljno "štofa" Tužiteljstvu za ratne zločine RH, da ovog naturaliziranog BiH državljanina, ako ništa drugo, onda pozove na "čašicu razgovora" u neku od pravosudno-policijskih institucija.

Čitateljima dajemo na uvid fotografiju iz ratnog perioda, na kojoj su dva naturalizirana BiH državljana, koja bi trebali reći puno toga o zločinima nad Hrvatima tijekom ratnih zbivanja krajem prošlog stoljeća. A i o poslijeratnim ekonomskim "uspjesima" njih samih.

Sefer Halilović i Fahrudin Radončić
Sefer Halilović i Fahrudin Radončić

izvor: dnevno.ba-103222

 

REAGIRANJE: Semir Halilović nas prozvao fašistima i ustaškom propagandom!?

SARAJEVO - S obzirom da je Vaš uposlenik, izvjesni Damir Jelić, napisao nekoliko neistina, laži i krajnje primitivnih kvalifikacija na moj račun i račun naših presuda, u tekstu "Bahati sin Srbijanca koji nije odgovarao za zločine", ovim putem Vam šaljem reagiranje na iste

Objavljeno: 20. mart/ožujak 2014 | Semir Halilović

Poštovana redakcijo,

Smatram da bi ste kao portal trebali voditi računa o ozbiljnosti tekstova koje ispisuju Vaši uposlenici, posebno kada se radi o temama za koje je potrebno znanje i određen broj pročitanih knjiga. Kada nekome dopustite da piše blesave neistine, psovke bez da sastavi je i be, onda se time svrstavate u medijsko smeće što Vam ja ne želim.

Istini za volju sve napisano u tekstu na koji reagiram potpada pod obične gluposti i jeftinu ustašku propagandu koja ne prihvaća odumiranje tog vokabulara.

Frustracije autora teksta na koji Vam šaljem reagiranje su evidentne pa se ubuduće potrudite da tekstove na Vašem portalu ne pišu spisateljske i političke analfabete koje ne znaju ni osnovne informacije o događjima o kojima pišu.

Ukoliko nemate kvalitetan kadar, ja ću Vam jednom mjesečno napisati jedan tekst, besplatno, jer je ružno da se kao medij bavite kanalizacijskim tipom "novinarstva".

Kada je u pitanju pokušaj Vašeg uposlenika da regionalizira probleme u BiH, to je svakako posebna vrsta fašizma koju je ispoljio na šta treba reći da je primitivizam, a on je za to odličan dokaz, mentalnog a nikako geografskog porijekla.

Autore Vaših tesktova prvo naučite imena stranaka o kojima pišu, potom ih educirajte kada se koji događaj dogodio (jer griješe sa vremenskom diskrepancom od po pola godine), zatim im objasnite šta su frustracije a šta materijalne činjenice i na kraju ih podučite da postoji višestruk broj načina da se nekome napiše da je glup, odnosno da nije za posao koji obavlja jer u Bosni, a to je histotrijko ime za današnju BiH (ni to autor teksta na koji šaljem reagiranje ne zna), postoji izreka "da se pita od govana ne pravi" pa ni portal od spisateljskih magaraca.

Semir Halilović

Sarajevo, 19. marta/ožujka 2014.

P.S. Mladi "gospodin" Halilović u tekstu koji je njemu navodno sporan nije ništa demantirao, već samo pokazao kakav rječnik posjeduje. Što se tiče našeg portala Dnevno.ba, mi sgurno i u narednim danima nastavljamo s objavljivanjem tekstova koji se tiču Halilovića juniora i seinora, a koji će i te kako biti zanimljivi široj javnosti.

izvor: dnevno.ba-103256