Bosanski Monarhisti dobili spomenik Monarhu

Bosanski KOSovci i Monarhisti dobili spomenik Monarhu

Svečanosti je prisustvovala čak i ruska delegacija

Dodik u Banjoj Luci otkrio spomenik ruskom caru

Sredoje Nović se upiškio od silne sreće

Sredoje Noviċ
Sredoje Noviċ

Objavljeno: 21. jun 2014 | Fena

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik (SNSD) tvrdi da je Ruska Federacija branila RS od, kako je naveo, negativnih utjecaja međunarodne zajednice i visokih predstavnika u BiH. On je ponovo ustvrdio da RS želi da se ostvare uvjeti za nezavisnu RS, poštujući sve narode koji u njoj žive.

Dodik je ovo rekao, nakon što je zahvalio Rusiji i njenom predsjedniku Vladimiru Putinu na pomoći RS i za očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, te u Banjoj Luci otkrio spomenik ruskom caru Nikolaju Drugom.

Otkrivanju spomenika prisustvovao je i pomoćnik predsjednika Ruske Federacije Igor Šogolev, koji je rekao da je ovaj spomenik simbol prijateljstva Rusa i Srba te da tu ljubav niko ne može promijeniti niti pokvariti.

izvor: avaz.ba

Nikola II, car Rusije - Idol bosanskih KOS-ovaca

Nikola II, poslEdnji ruski car
Nikola II, poslEdnji ruski car

Nikola II (Nikolaj Aleksandrovič Romanov; 18. maj 1868 - 17. juli 1918) je bio posljednji car Rusije i veliki vojvoda Finske. Vladao je od 1894. pa do prisilne abdikacije 1917. Završio je vladavinu za vrijeme Oktobarske revolucije 1917. kad su on i njegova porodica ubijeni od boljševika -- wikipedia: Nikola II, car Rusije