Gdje je bio Čović kad se osnivala HZHB

Herceg-Bosna - dužnosnici
Herceg-Bosna - dužnosnici

PITANJE STOLJEĆA za T. KARAMARKA: Gdje je bio Dragan Čović, kad se osnivala Herceg-Bosna

Objavljeno: 29. avg/kol 2014 | Damir Jelić

MOSTAR - 18. studenog 1991. godine u hotelu Grude u Grudama osnovana je Herceg-Bosna. Tog istog dana je pao Vukovar, jer nismo imali oružja. Oružja nije bilo ni u Hercegovini. Srbi su gotovo okružili Mostar. Gledajući sliku osnivača Herceg-Bosne i prisjećajući se kako sam davne 1991. godine sjedio sa jednim fratrom u dvorani, pa gledajući jučer na TV HDZ BiH jučerašnju akademiju upitaše me moje misli da razmislim gdje je tada bio Dragan Čović?

Ako se varam, onda me ispravite, mislim da je Čović bio direktor tvornice SOKO u Rodoču, a znam da je u Mostaru iz SOKO-la za potrebe rezervne policije mobiliziran veliki broj radnika. Ti radnici, pravi Hrvati, zbog mobilizacije nisu mogli dobiti plaću. Čović im tu plaću nije htio isplatiti. Pa kad je u to vrijeme bio direktor onda je nekome trebao polagati račune. Unutra je bila vojska, pa je račune polagao i raportirao komandantima JNA. Iz tvornice su sve pokupili, samo im je ostao Čović.

Baš je blesav ovaj politički Darwin, da ne uspijeva utvrditi ovu političku evoluciju HDZ BiH.

Čini mi se da još jadan lupa glavom da otkrije tko učini da nekim Hrvatima pamćenje oboli.

HDZ BiH ima već nekoliko dana svoju TV, a da još nitko nije presjekao vrpcu na otvorenju. Neka samo netko kaže da obećanja nisu izvršena i da Hrvati nemaju televiziju.

I na kraju šlag mi je bio Tomo Karamarko Draganov novi šef, koji iz topa reče: Danas postoji nekoliko pogubnih ideja za BiH jedna je separatizam. Jedan je narod dobio svoju jedinicu etničkim čišćenjem, a drugi je proces majorizacije Hrvate. Vaše jedinstvo je jamstvo da to neće uspjeti. Mi nismo tu da vam budemo tutori, da dolazite u Zagreb po svoje mišljenje, već da vam budemo suport...

Koliko ja znam separatisti su Srbi, a majori Muslimani. Srbi su napravili etničko čišćenje, Muslimani nas nisu izmajorizirali koliko su naši potpisivali.

Tomo, znaš li ti da je Mićo Dodig najveći prijatelj Dragana Čovića i da ga nikad nije prevario, a gotovo sve je Hrvate istjerao iz RS-a? Ako ne vjeruješ meni nazovi biskupa Komaricu, a ako ne vjeruješ ni njemu, onda... Znaš li ti da se Čović, pošto nema svoj avion, vozi u Dodigovom? Tko će bolan dat nekome avion a da mu nisi "pravi" prijatelj? Ne tražiš da se Hrvati vrate, govoriš da je RS nedodirljiva, ne moliš za Posavinom, a ako se separatiziraju, kuku Tomo...

Znaš li ti Tomo tko potpisuje majorizaciju, je li nešto potpisivala naša draga Borjana Krišto i molim te neka ti Vjeko Bevanda sumira koliko je hrvatska vlast u državi poslala para u hrvatska područja u BiH?

Nemoj da te više pitam, zabolit će te glava!

Najbitnije je da Darwin ne može snimiti Hrvate, da HDZ BiH ima televiziju, a Hrvati nemaju televiziju, da separatori separiraju, a da su nam prijatelju, da majori majoriziraju, a da "naši" majorizaciju potpisuju.

I da dodam šlag na tortu - naši nas pokradoše.

Dobro jutro, Tomo! Hrvati u BiH, laku noć!

A gdje je bio Tomislav Karamarko, kad se osnivala Herceg-Bosna 😁

izvor: dnevno.ba-113554