Bakir je Čoviću dao šest ministarstava

Bakir je Čoviću dao šest ministarstava

Bakir je odmah Draganu dao šest ministarstava, a Komšića želio da pojeftini i ponizi!

Suljagić i Komšić ne žele ulaziti u Izetbegovićeve i Čovićeve dilove

Emir Suljagić - Željko Komšić
Emir Suljagić - Željko Komšić

Objavljeno: 01. mar 2015

- Bakir Izetbegović je uradio ono što neprijatelji ove države priželjkuju! Svojim ponašanjem i stavovima izbacio je Demokratsku frontu iz izvršne vlasti, i upustio se u političku avanturu sa Draganom Čovićem u kojoj će platiti visoku cijenu, a koja će koštati i ovu državu, što je daleko veći problem - kazao je za novinsku agenciju Patria Emir Suljagić, član Predsjedništva DF. Kaže da je čim su sjeli za sto Izetbegović rekao Draganu Čoviću, lideru HDZBiH da mu daje sve što on želi.

- Šest ministarstava uključujući odmah finansije, poljoprivredu odnosno sve najjače pozicije. Nakon što je rekao Čoviću da mu daje sve što on želi, krenuo je da lomi DF. Nije problem da li su to četiri ministarstva i to što su nam ponuđena bukvalno ona u kojima se najmanje pitaš i u kojima djelujući možeš najmanje uraditi za dobrobit ove zemlje.

Problem je u Bakirovom odnosu prema DF. Mi smo stranka koja je osvojila više glasova od HDZ, a on u dogovoru sa Čovićem želi da nas pojeftini. Mi ne želimo učestvovati u takvim njihovim dilovima i zasigurno Izetbegović nije svjestan u šta ga Čović uvlači. Nažalost, nije ovo njegova pamet već pamet Aljoše Čampare, Asima Sarajlića i Amira Zukića - poručuje Suljagić.

izvor: nap.ba-8847