Bosna u okovima UDBe

Bosna u okovima UDBe

KGB
KGB

Objavljeno: 22. apr 2015 | Damir Jelić

Tijek suđenja Perkoviću i Mustaću, prijetnje svjedocima i politička previranja na području bivše države, koja je stvorila ovu organizaciju s ciljem da u tamnicu pošalje nacionalnu slobodu i demokraciju, pokazuje da se ova interesna skupina zakamuflirala i traži priliku da pod srbijanskom bazom ponovno uspostavi politički poredak po svojoj ideološkoj mjeri.

Čini se da je danas opet hrabrost pisati o UDBA-i. Mnogi novinari i političari govore o prijetnjama 20 godina nakon Domovinskog rata.

Ali, izgleda da su se Slovenija i Hrvatska ipak dovoljno demokratizirale i nacionalno osvijestile, ipak su članice Europske unije i time bi UDBA-i trebao biti kraj, a njeni agenti nestati lustrirani sa javne scene.

Suđenje Perkoviću i Mustaću govori koliko su njih dvojica bili važne karike u vrhu ove zločinačke organizacije, a kada se u obzir uzme brojka od 40 000 agenata zasijanih na cijelom području bivše države onda se treba uhvatiti za glavu, jer spavači i njihovi potomci samo čekaju priliku da počnu s radom.

Srbija je žestoko pokrenula svoju obavještajnu zajednicu na području BiH, želeći je destabilizirati preko Republike Srpske, njenog lidera i provoditelja dobro pripremljenih mjera Milorada Dodika. Taj je čovjek najbolji politički prijatelj Draganu Čoviću, a Čović njemu zauzvrat vjeruje čim zine. To je ponovio 1000 puta.

Gojko Šušak i Franjo Tuđman
Gojko Šušak i Franjo Tuđman

Hrvati u BiH se godinama nalaze u okovima UDBA-e, koja u ovom trenutku ima jednak cilj onom iz komunizma, da financijskim iznurivanjem stvori uvjete za socijalističku revoluciju u BiH. Za sada im dobro ide.

BiH nije demokratska država i u sva tri nacionalna korpusa vlada politički totalitarizam. U svemu tome Srbi su najdiscipliniraniji i najbjedniji, Bošnjaci žive u ideološkim snovima, dok su Hrvati bedasti kao i ostali, samo što imaju najmanje razloga da budu takvi.

Što sada rade Srbi? Zazivaju Karadžića i Mladića zajedno s Dodikom, negiraju genocid u Srebrenici, ne priznaju državu BiH i najavljuju odcjepljenje. Sve je to u cilju destabilizacije BiH.

Nama Hrvatima najbitnija je hrvatska politika, koja ne zna što hoće. U takvom stanju Hrvati iz BiH doslovno isparavaju. Zabrinjava srpsko-hrvatsko "bratstvo i jedinstvo" i slaganje Dodika, Josipovića, Čovića, Pusićke i ostalih, kao i pritisak na hrvatske generale, kao da je 1995.godina.

O svemu govore politička zbivanja iz neposredne prošlosti, samo ih treba analizirati.

To je sve za to što je UDBA dobila znak da raširi krila. Dobrom promišljanju nikad nije kasno.

izvor: dnevno.ba-2165