Goran Radman bio samo branitelj

Goran Radman bio samo branitelj

Radman odgovorio Srbu: "Nisam bio suradnik KOS-a, branitelj sam Domovinskog rata!"

Goran Radman
Goran Radman

Budući da je pritisak na Helenu Krmpotić kulminirao početkom suđenja Perkoviću i Mustaću, a u medijima je više puta objavljeno da je Goran Radman bio suradnik KOS-a, javno ga pozivamo da se očituje je li radio za KOS

To je pokušaj da se ili obezvrijedi ili do jedne mjere ograniči onaj utjecaj koji ovo mjesto ima na javnost. Čak i onda kada se za to koriste sredstva javne diskreditacije. Prvo, ja nikada u životu nisam surađivao niti bio pripadnikom bilo koje tajne službe. Ne znam kako bih u svojoj karijeri uspio postići sve ovo što sam postigao da sam se bavio i takvim aktivnostima

Objavljeno: 26. apr 2015

Daniel Srb, predsjednik Hrvatske stranke prava, u ponedjeljak je u Osijeku, komentirajući suđenje Perkoviću i Mustaću u Münchenu, javno postavio pitanje Gorana Radmanu, ravnatelju HRT-a, da se očituje o medijskim navodima da je bio suradnik KOS-a.

Pitanje je potencirano zbog "slučaj Krmpotić", koji je nastao kad je Ivan Krmpotić, zbog učestalih prijetnji u Zagrebu zaštitu tražio od njemačke policije. U medijima je objavljeno da je novinarka HRT-a Helena Krmpotić, kći Ivana Krmpotića, bila izložena pritisku i prijetnjama otkazom upravo jer je njen otac svjedok protiv bivših šefova Udbe.

Goran Radman inače nije odgovarao na prozivke u medijima, ali ovaj put je učinio iznimku. U PR intervjuu Jutarnjem listu izbjegao je odgovoriti na brojna druga pitanja (o visini plaća, otkazima novinarima, sijanju straha među urednicima i sl.) ali je suradnju s KOS-om demantirao.

Daniel Srb
Daniel Srb

Ne želim vjerovati da bi hrvatska država i njene institucije dopustile da na ovo mjesto dođe netko tko ima sumnjivu prošlost, jer bi to bio radikalan šamar demokraciji. To za mene zvuči i uvredljivo kao osobu koja je cijeli život posvetila svojoj profesiji i struci i u svemu što je radila ostavila vidljivog traga. Govoriti mi nešto tako zvuči ne samo uvredljivo, već i opasno i prijeteće. Zvuči kao poziv na odmazdu.

Kao branitelj Domovinskog rata žao mi je kada pojedinci zloupotrebljavaju pristup javnosti i svoj politički utjecaj, kao što je i gospodin Srb, i daju si za pravo izgovoriti neodgovorne javne optužbe, a da ih prije ne provjere. Uostalom, ja sam zbog toga u nekim sudskim tužbama tražio i dobio pravnu zaštitu od takvih neutemeljenih optužbi.

izvor: kamenjar.com