Halilović tužio Muslimovića

Halilović tužio Muslimovića

RAT KO(lo)SA General Halilović tužio generala Muslimovića

Fikret Muslimović
Fikret Muslimović

General Sefer Halilović podnio tužbu protiv geranala Fikreta Muslimovića zbog knjige "Izdajnici i ubice"

Objavljeno: 28. apr 2015

General Fikret Muslimović objavio je prošle godine knjigu pod naslovom "Izdajnici i ubice". Glavne ličnosti u knjizi su general Sefer Halilović i Fahrudin Radončić. General Muslimović se smatra vrlo utjecajnom osobom u SDA-u jer slovi kao osobni savjetnik Bakira Izetbegovića, ali i neumorni i neumoljivi propagator, te koordinator i strateg svih propagandnih aktivnosti SDA. Tako da se knjiga "Izdajnici i ubice smatrala "bukvarom" SDA-ovih propagandista tokom kampanje na prošlim izborima. Muslimović optužuje Haliloviića i Radončića da su bili suradnici KOS-a, te da kao takvi i danas djeluju sa "velikosprskih pozicija." Zbog ovakvih optužbi koje je Muslimović iznio u Slobodnoj Bosni, Fahrudin Radončić je tužio urednika ove novine, Senada Avdića kao i Muslimovića. Radončić je dobio sudski spor - dakle, Muslimović nije dokazao svoje tvrdnje.

Lažovi i ubice - Fikret Muslimović
Lažovi i ubice - Fikret Muslimović

Vjerovatno ponukan pozitivnim sudskim ishodom u slučaju Radnočića, i general Halilović se odlučio podnijeti tužbu protiv Muslimovića. S tim što je razlika između Halilovića i Radončića u tome što je Halilović sam priznao da je bio suradnik KOS-a, tu izjavu je prvi objavio portal The Bosnia Times, a Radončić niječe bilo kakve veze sa jugovslovenskim obavještajnim službama.

Začudo, da je SDA i pored ovakvih optužbi protiv Halilovića ušla u koaliciju sa njegovom strankom BPS, dok i dalje traje bjesomučan verbalni i medijski rat između lidera SBB-a i SDA.

izvor: thebosniatimes.ba-43