Fidel Castro obični krijumčar kokaina

Fidel Castro obični krijumčar kokaina

ISPOVIJEST BIVŠEG TJELOHRANITELJA Kakav revolucionar, Fidel Castro je obični krijumčar kokaina!

Fidel Castro
Fidel Castro

Objavljeno: 05. maj 2015

Juan Reinaldo Sanchez 17 godina radio je kao tjelohranitelj kubanskog diktatora Fidela Castra, kojeg je obožavao i smatrao "božanstvom". Tako je bilo sve do trenutka kada je shvatio da je cijeli Castrov život jedna velika laž i da prvi čovjek Kube uopšte nije revolucionar nego obični krijumčar kokaina.

Sanchez je 1994. godina pokušao otići u penziju, ali je završio u zatvoru te je čak 10 puta pokušao pobjeći iz Kube.

U svom naumu je uspio 2008. godine kada brodićem stiže do Meksika nakon čega se prebacio u Teksas. Sanchez je izašao u javnost s knjigom "Dvostruki život Fidela Castra" u kojoj objašnjava kako je izgubio vjeru u kubanskog predsjednika i općenito u revoluciju.

- Jednog dana u decembru 1988. moj se život zauvijek promijenio. Trebao je to biti obični dan u uredu. Fidel mi je rekao da se pripremim za dolazak generala Joséa Abrantesa, Castrovog ministra od najvećeg povjerenja. On je gotovo svakodnevno dolazio u Fidelovu rezidenciju, bili su vrlo bliski... Uobičajeno su sjeli u ured, počeli pričati, a ja sam, kao i uvijek, razgovor snimao. U jednom trenutku Fidel je izašao iz ureda i naredio mi: "Daniel, ugasi snimanje". Ja sam ga poslušao, a oni su počeli s maratonskim razgovorom. Trajalo je satima, umirao sam od dosade. I onda, iz puke znatiželje, uključio sam mikrofon, uzeo slušalice, te počeo slušati o čemu pričaju - priča svoju priču Sanchez.

Mit o Castru kao "velikom revolucionaru" u njegovoj glavi se srušio poput kule od karata, prenosi Jutarnji.hr.

- Čuo sam kako pričaju o krijumčaru kokaina koji živi u SAD-u i sarađuje s našom Vladom!? Zamislite taj biznis: velika operacija krijumčarenja droge pod pokroviteljstvom predsjednika države! Nevjerojatno, bio sam u šoku. General Abrantes je pitao Castra može li krijumčar provesti sedam dana odmora na Kubi zajedno sa svojim roditeljima. Za troškove krijumčarenja i odmora, diler je bio spreman platiti čak 75.000 dolara. Fidelu su sline počele curiti kada je čuo cifru.

Međutim, diktator se zabrinuo zbog roditelja mladog dilera. Hoće li se izbrbljati u Americi i nekome reći da su proveli sedam dana na Kubi?

- Ministar je, naravno, imao rješenje i za taj problem. Predložio je da roditeljima kažu da im je sin kubanski špijun u SAD-u i da to ne smiju nikome odati. U suprotnom, njegov život bi mogao doći u opasnost. Castro je bio oduševljen s tim prijedlogom i odmah ga je prihvatio.

izvor: freshpress.info