Hrvatska vojska je bila agresor u BiH

Hrvatska vojska je bila agresor u BiH

Hrvatska vlada nevješto krije istinu da je Hrvatska vojska bila agresor u BiH

Franjo Tuđman
Franjo Tuđman

Objavljeno: 04. jun 2015

Hrvatska vlada usvojila je ovih dana zaključak o pravosudnoj saradnji s BiH, kojim želi da spriječi postupanje hrvatskih pravosudnih tijela u vezi sa zamolnicama za pravnu pomoć u krivičnim postupcima protiv nekolicine hrvatskih državljana, a zbog počinjenja ratnih i drugih zločina u BiH.

Za Hrvatsku vladu riječ je o političkim optužnicama bez argumenata koje ne poštuju hrvatske institucije. Milanovićeva vlada je na ovaj način odbacila navode pravosudnih tijela Bosne i Hercegovine kako je i Hrvatska vojska sudjelovala u udrženom zločinaćkom pothvatu u našoj zemlji.

Published on Jun 3, 2015 -- Hrvatska vlada usvojila je zaključak o pravosudnoj saradnji s BiH, kojim želi da spriječi postupanje hrvatskih pravosudnih tijela u vezi sa zamolnicama za pravnu pomoć u krivičnim postupcima protiv nekolicine hrvatskih državljana

Postoji hiljade dokaza, dokumenata o učešću Hrvatske u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Tuđmanovi transkripti vjerodostojno dokazuju da su jedinice Hrvatske vojske napadale Gornji Vakuf, Prozor, Mostar i druge gradove u Bosni i Hercegovini.

Advokatica zločinca Milivoja Petkovića, Vesna Alaburić je jasno rekla sljedeće:

- "Sud je potvrdio da Hrvatska jeste izvršila agresiju na BiH i jeste na čelu zločinaćke skupine bio Franju Tuđman. Jedino što sada mogu, jeste da u drugostepenom postupku pokušam smanjiti kaznu svom branjeniku".

Vladi Republike Hrvatske i svim njenim građanima preporučujemo da pogledaju ovaj video snimak i uvjere se kako Zoran MIlanović nevješto laže.

izvor: saff.ba