Čuvar Dretelja odgovorio Suljagiću

Čuvar Dretelja odgovorio Suljagiću

Šušnjar odgovorio Suljagiću: Majko reci mu da je nekorektan, ali nemoj da ga pljuješ nije kršćanski

Hrvatina Ivan Šušnjar
Hrvatina Ivan Šušnjar

• Od svega što je Konzul dobrohotno i blagouzvišeno odgovorio Suljagiću, razvidno je samo to da ja njegova mati - vrlo pametna i mudra žena

Objavljeno: 26. jun 2015 | Ivan Šušnjar

Ministar twitanja u BIH, Emir plemeniti Suljagić, fakat se ne mora ispričati meni zbog ovog statusa o Dretelju, al bio bi red da se ispriča mojoj materi, koja je onomad, u vrime kad gotovo pa nismo imali šta jesti, u našu kuću dovela bošnjačke izbjeglice iz Doboja, Nje ona birala naciju, niti joj je bila bitna, al eto baš se potrefili Bošnjaci.

Hrvata u Doboju nije bilo puno, il su se povukli prema Derventi, a Srbi baš i nisu bježali iz Doboja. Sićam se da je ćaća tada poludio, ne zato što su Bošnjaci ili muslimani, nego zato što je reka da ona nije normalna sa tim svojim zalaganjem, jer on ne zna kako nas da prehrani a kamo li sad i njih. Može usput i ujcu i ujni u Splitu da se ispriča, koji su ih tamo također udomili, dali im novce i živili s njima dok nisu dobili vize za Norvešku. Moj ćaća opet, također zaslužuje ispriku od Emira, koji mu sina naziva fašistom, i čuvarem Dretelja, jer je ratnih godina kada je gonio humanitarnu pomoć za Sarajevo, izvukao, nešto ljudi iz tog opkoljenog grada također ne gledajući ko je koje nacije.

Isto tako, moja mater ne zaslužuje da joj sina nazivaju čuvarem logora u Dretelju, budući da je po selu i čaršiji zvala prijateljice na dan zločina u Ahmićima i govorila kako sviće treba po prozorima zapalit u znak sućuti, i plakala zbog tog.

Ivan Šušnjar
Ivan Šušnjar

Istina, nakon nekog vremena, u našu kuću došle su izbjeglice iz Doljana, eto jebi ga Hrvati, dakle fašisti, kojima je ubijen otac, i kojem su patriotske snage ABIH izvadile oči nakon što su ga ubile, jer je među njima potrefio neki stranac, koji se nije držao Ženevskih konvencija a po njegovom ratnom pravu vađenje očiju ubijenome bio je đir. Zna o tome jako puno Peđa Kojović, čovjek koji je za Suljagića moralna gromada, i koji se kao fotoreporter tih dana zatekao tu, pa ako Emiru nije jasno tko je radio te zločine neka ga upita da mu pokaže koju fotografiju.

Meni se, kažem, ne treba ispričavati, jer u procesu medijskog čupanja čovječnosti iz mene, i u misiji prikazivanja mog lika i djela kao fašističkog on je posvetio gotovo tri cijela zadnja radna dana o trošku poreznih obveznika. Dakle i o mom trošku, i o trošku moje matere i ćaće.

Majko reci mu da je nekorektan i za ludare, al nemoj da ga pljuješ nije kršćanski...

Blago siromašnima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko...

izvor: pogled.ba-69364