Tuta je bio Miloševićev kurir

Tuta je bio Miloševićev kurir

Tuta bio posrednik i kurir Šešelja i Miloševića

Fotografija sa proslave rođendana Slobodana Miloševića -- U gornjem redu: Paško Ljubičić, Slobodan Milošević, Mladen Naletilić, Mehmed Alagić i Naser Orić -- čuče: Goran Jelisić, Dragoljub Prcač, Predrag Banović i Zoran Žigić

Naser Orić - Fotografija sa proslave rođendana Slobodana Miloševića, bivšeg lidera Jugoslavije, zvanog Balkanski Koljač, čovjeka najodgovornijeg za ratove u Jugoslaviji
Naser Orić - Fotografija sa proslave rođendana Slobodana Miloševića, bivšeg lidera Jugoslavije, zvanog Balkanski Koljač, čovjeka najodgovornijeg za ratove u Jugoslaviji

Objavljeno: 03. feb/vel 2015

Optuženi ratni zločinac Vojislav Šešelj je otkrio kao mu je u komuniciranju sa Slobodanom Miloševićem pomagao hrvatski general Mladen Naletilić Tuta koji je također bio na izdržavanju zatvorske kazne u u Scheveningenu. Šešelju i Miloševiću je, naime, bio zabranjen svaki kontakt pa je bivši srpski predsjednik poruke šefu radikala slao preko kažnjeničke bojne Tute Naletilića.

Najbolji prijatelji

Iako je zapovjednik kažnjeničke bojne Mladen Naletilić Tuta slovio za vođu jedne od najokrutnijih jedinica HVO-a i bio u Haagu na izdržavanju 20-godišnje kazne zbog ratnih zločina nad Bošnjacima na području Jablanice i Mostara on je, paradoksalno, bio i najbolji haaški prijatelj Slobodana Miloševića.

Međusobno su se oslovljavali s "predsjedniče" i "generale". Milošević je tako preko Tute uspijevao održavati komunikaciju sa Šešeljom i u vremena kada im je komunikacija bila potpuno zabranjena.

Zatvorski dani

- Rijetko smo se sretali jer smo imali apsolutnu zabranu susreta. Uprava zatvora je to uvela. Osnovni kontakt nam je bio, iznenadit ćete se kad vam kažem, Mladen Naletilić Tuta. Bio je u dobrim odnosima s Miloševićem, a mene su, kad sam došao, smjestili na kat na kojem je on bio. Više puta mi je Milošević preko njega slao pisane poruke i ja sam odgovarao na njih - rekao je Šešelj.

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj

- Kad je Milošević umro, Tuta je poslao oba svoja sina na njegov pogreb u Požarevac. Potpisao se na posljednji pozdrav. Posljednji pozdrav su dali čak i Markač, Gotovina... Ja sam to organizirao i na popis stavio samo Srbe, a Hrvatima sam rekao: "Vi ako hoćete, izvolite, dobrodošli ste, ako ne, neće vam niko zamjeriti." Sa mnom na katu bili su Dario Kordić, Štela i Ivo Rajić, ali oni nisu htjeli potpisati. Tuta je odmah dopisao, Paško Ljubičić i Gotovina... Telefonom sam onda izdiktirao popis suradnicima iz SRS-a i dao nalog da se objavi u Politici - ispričao je predsjednik radikala.

Šešelj se nakon ovoga na Twitteru našao pod paljbom optužbi zbog pozitivnog tona u kojem je govorio o Mladenu Naletiliću Tuti.

izvor: bum.ba