Vesela skupina Putinovih prijatelja

Vesela skupina Putinovih prijatelja

Berluskoni: Biću ministar mom prijatelju Putinu

Silvio Berlusconi - Vladimir Putin
Silvio Berlusconi - Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin navodno je ponudio mesto u ministarstvu ekonomije bivšem premijeru Italije Silviju Berluskoniju

Objavljeno: 23. jul 2015 | B92

Italijanska "La Stampa" piše da je medijski magnat i nekadašnji predsednik fudbalskog kluba Milan, na pitanje o svojoj budućnosti rekao da će "postati ministar svom prijatelju Putinu".

- "Razmislite o tome, ja sam u Italiji marginalizovan, dok mi Putin kaže da je spreman da mi ponudi rusko državljanstvo i da mi omogući da vodim Ministarstvo ekonomije", rekao je Berluskoni.

Ipak, mnogi italijanski analitičari su skeptični povodom ovakve izjave kontroverznog političara, a jedan od njih je celu priču nazvao "petominutnom glupošću".

Ruska "Gazeta" piše da postoji dobar razlog za nevericu jer ne postoji mesto ministra ekonomije u kabinetu premijera Dmitrija Medvedeva.

Berluskonijeva izjava stiže mesec dana nakon što je ruski predsednik boravio u Italiji, u njegovoj vikendici.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je upitan da prokomentariše ovakve navode Berluskonija kroz smeh rekao da između Putina i Berluskonija postoji dugogodišnje prijateljstvo.

- "Oni se redovno čuju, ukoliko je Putin to zaista rekao, to je bilo u metafori i značilo je prijateljsku podršku. To ne treba da bude posmatrano kao zvanična ponuda" - rekao je Peskov.

izvor: b92.net-1019070

Alexander Lukashenko
Alexander Lukashenko

Osim prvog italijanskog mafijaša Silvija Berluskonija, tu su još i posljednji evropski diktator Aleksandar Lukašenko i lider najzatvorenije zemlje na svijetu Kim Jong Un.

Kim Jong-un - Šta je ovo? Ja ću ovo pojesti!
Kim Jong-un - Šta je ovo? Ja ću ovo pojesti!