Devet milijuna kibli hrvatskih govana

Devet milijuna kibli hrvatskih govana

Ekskluzivno: Šušak i Tuđman na Manjači popili 9 milijuna kibli govana

Renato Baretić
Renato Baretić

Devet milijuna, dvjesto osamdeset i tri tisuće dvjesto sedamdeset i osam maraka Republika Hrvatska platila je Ratku Mladiću i Slobodanu Miloševiću samo u jednom mjesecu, samo u tom srpnju 1993. Tog je mjeseca prosječna plaća u Hrvatskoj iznosila oko 300 tih istih maraka

Objavljeno: 28. maj/svi 2010 | Renato Baretić

Ratko Mladić
Ratko Mladić

Devet milijuna, dvjesto osamdeset i tri tisuće dvjesto sedamdeset i osam njemačkih maraka platila je Republika Hrvatska samo u srpnju 1993. Ratku Mladiću za (kako stoji u njegovom dnevniku, objavljenom prekjučer u Haagu) "naoružanje i usluge". Što u novcu, što u dizelu, a sve za zajedničko ratovanje po Bosni i Hercegovini.

Devet milijuna, dvjesto osamdeset i tri tisuće dvjesto sedamdeset i osam majki se najebem svakome tko je s time imao ikakve veze i radio to, tobože, u moje ime i krijući se iza njega.

9.283.278 moždanih udara

Franjo Tuđman
Franjo Tuđman

Devet milijuna, dvjesto osamdeset i tri tisuće dvjesto sedamdeset i osam kuraca mi moraju popušit prije nego sljedeći put zauste išta o hrvatstvu, domoljublju i inim svetinjama, jebale ih njihove svetinje, jedna po jedna!

Devet milijuna, dvjesto osamdeset i tri tisuće dvjesto sedamdeset i osam moždanih udara ih dabogda u isti čas spopalo na dan kad se ubije sljedeći očajni hrvatski branitelj! Može i srčanih, naravno.

Stajem dok nisam počeo psovat

Devet milijuna kibli hrvatskih govana
Devet milijuna kibli hrvatskih govana

Devet milijuna, dvjesto osamdeset i tri tisuće dvjesto sedamdeset i osam kibli govana, kad bi bilo pravde, pojeli bi oni meni na Manjači i u Keratermu prije nego crknu! Može i u Dretelju ili Helidromu, naravno.

Ima još, ali stajem dok nisam počeo uistinu psovati, onako, kao da sam pravi hrvatski katolik i domoljub u napadu krvoločnog bijesa.

Karamarko Tomislav
Karamarko Tomislav

Ipak, prije kraja, napominjem još jednom da je tih devet milijuna, dvjesto osamdeset i tri tisuće dvjesto sedamdeset i osam maraka Republika Hrvatska platila Ratku Mladiću i Slobodanu Miloševiću samo u jednom mjesecu, samo u tom srpnju 1993. Tog je mjeseca prosječna plaća u Hrvatskoj iznosila oko 300 tih istih maraka. Kao i u većini mjeseci prije i poslije ovog financijskog izvješća pedantnoga krvnika.

Molim vas, nemojte mi sad početi psovati. To nije ni katolički niti domoljubno niti europejski. Pa nismo mi Srbi.

izvor: arhiva.nacional.hr-84403

Milijuni maraka za hrvatske četnike

Dnevnici ratnog zločinca: Šušak i društvo Mladiću dali milijune maraka

Momčilo Krajišnik Obrvan
Momčilo Krajišnik Obrvan

"Naš cilj je Banovina iz 1939., ako to ne postignemo, nastavljamo rat" - zapisao je Mladić Praljkove riječi. On uvjerava Mladića da je sporazum Tuđmana i Izetbegovića samo formalan, donesen na inzistiranje Amerikanaca, kako bi se dodvorili islamskom svijetu

Objavljeno: 27. maj/svi 2010

Cijeli rat, od 1992. nadalje, general Ratko Mladić sastajao se s hrvatskim generalima, dogovarao prekide vatre, isporuke oružja i nafte i zajedničku borbu protiv Bošnjaka. Dio dnevnika Ratka Mladića objavilo je Haaško tužiteljstvo kako bi ga koristilo kao dokaz protiv Jadranka Prlića, Slobodana Praljka i ostalih čelnika Herceg-Bosne kojima se sudi u Haagu.

Kako prenosi Jutarnji list, Mladić je u svom dnevniku ostavio bilješke sa susreta s Praljkom, Prlićem, Antom Rosom, Milivojem Petkovićem i drugima, većinom u mađarskom Pečuhu ili Njivicama u Crnoj Gori.

Mladić se 1992. na jednom od sastanaka susreo i s hrvatskim ministrom financija Jozom Martinovićem koji je tu funkciju obavljao u Vladi Franje Gregurića od kolovoza 1992.

Preko Joze Martinovića išlo je financiranje Herceg-Bosne i nakon što je u kolovozu 1992. iz Vlade prešao u Privrednu banku. Uz Gojka Šuška i Hrvoja Šarinića on je bio potpisnik računa u Austriji i član Upravnog odbora RH Alan preko kojeg je kupovano oružje.

Financijski najteži sastanak bio je onaj od 8. srpnja 1993. s Milivojem Petkovićem u Njivicama, u vrijeme sukoba Hrvata i Bošnjaka. Petković je do kraja srpnja 1993. bio načelnik Glavnog stožera HVO, a tada ga je zamijenio Praljak.

Mladić je zabilježio da je u zamjenu za oružje i "učinjene usluge" položeno 1,191.246 tadašnjih njemačkih maraka te dvije cisterne dizela.

Dogovoreno je da Hrvati 8,092.032 marke plate u roku od tjedan dana. Sav taj novac došao je, naravno, iz Hrvatske, jer se u to vrijeme HVO financiralo direktno iz Zagreba.

Hrvatski general Ratko Mladić - Tajni dnevnici zločinca

Hrvatska je Mladiću samo u srpnju 1993. platila 9 milijuna DEM

Prvi sastanak koji je Haško tužiteljstvo izdvojilo je onaj od 5. listopada 1992., kad se Mladić u Pečuhu našao s delegacijom Hrvatske i Herceg-Bosne.

Hrvatsku je tada predstavlja Slobodan Praljak koji je tada bio pomoćnik ministra obrane Gojka Šuška. Praljak od Mladića traži da srpske snage prekinu granatirati Slavonski Brod. Hrvati iz Jajca Srbima će dati struju, a oni će im zauzvrat pustiti vodu.

Praljak (ako je vjerovati dnevničkim bilješkama) predlaže Mladiću obustavu sukoba, javlja Jutarnji. Istodobno je Praljak Mladiću objasnio i da Hrvatima nije u interesu, rat će prestati dogovorom Hrvata i Srba, a prava opasnost su Muslimani.

- "Naš cilj je Banovina iz 1939., ako to ne postignemo, nastavljamo rat" - zapisao je Mladić Praljkove riječi. On uvjerava Mladića da je sporazum Tuđmana i Izetbegovića samo formalan, donesen na inzistiranje Amerikanaca, kako bi se dodvorili islamskom svijetu.

Posljednja bilješka s tog susreta su Praljkove riječi: "Treba iseliti Hrvate iz Vojvodine".

izvor: arhiva.nacional.hr-84322