Vojislav Šešelj je kreten

Vojislav Šešelj je kreten

General Ratko Mladić: Šešelj je kreten

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj

Ratni komandant Vojske Republike Srpske nije obrazlagao svoje loše mišljenje o lideru radikala, jer ga niko nije ni pitao za Šešelja, ali ga je čak i psovao i oslovljavao pogrdnim nazivima kao što je "kreten"

Objavljeno: 29. maj 2011

Sramota je kako se Vojislav Šešelj ponaša u Haškom sudu. Bruka sebe, ali bruka i državu - ovako je, kako saznaje "Blic", Ratko Mladić, dojučerašnji najtraženiji haški begunac, opisao lidera radikala prilikom saslušanja u beogradskom Specijalnom sudu.

Poznato je da su u postupak, koji se protiv Šešelja vodi u Haškom tribunalu za ratne zločine, kao dokazni materijal uvršteni i dnevnici Mladića. Šešelj je pre toga u sudnici izjavljivao kako su "Mladić i Karadžić njegovi prijatelji" i govorio je da stalno komunicira sa njima preko posrednika dok su oni još bili u bekstvu.

Lider radikala se na haškom suđenju pozivao na navodne informacije "svog prijatelja Ratka Mladića" i koristio ih da opovrgne iskaz Safeta Sejdića, koji je svedočio da je 9. novembra 1993. godine, tokom napada srpskih snaga na Nišićku visoravan kod Olova, video Šešelja s Karadžićem i Mladićem.

Dnevnike je srpska policija otkrila 23. februara 2010. godine u kući porodice Mladić u beogradskoj ulici Blagoja Parovića. (blic.rs)

izvor: srbijaonline.rs