Bakir Izetbegović Sarajevski Fikret Abdić

Bakir Izetbegović Sarajevski Fikret Abdić

BURNO NA POLITIČKOJ SCENI

Varnice i prije nego je zaživjela u praksi: Stranka za BiH napušta koaliciju sa SDA

Nova stara SDA BiH
Nova stara SDA BiH

Objavljeno: 11. avg 2015

Uskoro bi moglo doći do zaoštravanja situacije na relaciji SDA- Stranka za BiH i prije nego što je zaživjela koalicija, i to zbog Zakona o šumama Federacije BiH, piše novinska agencija Patria.

Izvor blizak Patriji podsjeća da je Stranka za BiH nekoliko puta naglasila da, ako bude ulazila u koaliranje, to radi isključivo zbog euroatlanskog puta Bosne i Hercegovine kako bi bila konstruktivan partner ali uz uslov o kojem nema razgovora, a to je apsolutna zaštita državne imovine.

Bakir Napoleon Izetbegović
Bakir Napoleon Izetbegović

- Parlament Federacije BiH ima u pripremi Zakon o šumama Federacije kojim bi SDA praktično samoincijativno legalizovala podjelu državne imovine na jedan perfidan način. U Stranci za BiH o tome nema govora i već se vode ozbiljni razgovori za stopiranje procesa dogovora, jer jasno je naglašeno da se od principa neće odustati ni po koju cijenu, kaže naš sagovornik.

SDA, nastavlja naš izvor, dodatno komplikuje stvari i imenovanjem Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH, bez ikakvih konsultacija sa SBiH, a što je prema dogovoru trebao biti resor SBiH u novom sastavu Vlade Federacije BiH.

izvor: nap.ba-14928