Radončić se grebe za vlast

Radončić se grebe za vlast

Radončić se preko Čovića grebe da ga Bakir primi u vlast

el-Fahru
el-Fahru

Objavljeno: 12. avg/kol 2015

Kada je vidio da mu ne vrijedi sav trud koji je uložio u stvaranje kaosa na političkoj sceni u Federaciji BiH, kada je shvatio da je doživio još jedan poraz od Bakira Izetbegovića i SDA, Fahrudin Radončić je shvatio da mora promijeniti ploču.

Svjestan da bi mu ostanak u opoziciji nanio ogromnu štetu, Fahrudin Radončić je počeo slati signale da bi rado prihvatio mogućnost da bude koalicioni partner Stranci demokratske akcije.

Lider SBB pozvao je u pomoć Dragana Čovića. Preko svog Dnevnog avaza i partnerskih medija Radončić danima vrti izjave Dragana Čovića u kojima se ističe da je neophodno da dio nove koalicije bude i SBB.

SDA je danas poslala svoj stav o takvoj mogućnosti. Odgovor SDA na Radončićev pokušaj da se domogne dijela vlasti došao je kroz intervju Amira Zukića, generalnog tajnika SDA.

- "U ovom momentu mislim da nije predviđeno, ali zašto da ne jednog dana... Ovisi i od njihovog principijelnog političkog stava. Sad za sad imamo dogovoreno ovo (koalicija sa BPS, Strankom za BiH i A-SDA, op. a) i mislim da ovaj posao trebamo okončati te krenuti da radimo jer smo jedan dio godine izgubili dok smo se preorganizirali zbog površnog i djetinjastog ponašanja DF u ovom periodu".

Kako sada stvari stoje, Fahrudin Radončić će morati učiniti još mnogo truda da se umili Stranci demokratske akcije. Za sada mu dobro ide. (saff.ba)

izvor: e-posavina.com-1886