Olli Rehn razotkrio Karamarkove

Olli Rehn razotkrio Karamarkove

Ana i Tomo u zemlji čudesa

Tomislav Karamarko - Tajni agent Bob Rock
Tomislav Karamarko - Tajni agent Bob Rock

• Neuspio pokušaj ubacivanja opranog ruskog kapitala kroz projekte nuklearke u Finskoj - tko tu koga pravi budalom?

Objavljeno: 24. jul/srp 2015

Fascinantno je kako je bračni par Karamarko pomislio da će netko povjerovati u njihove smiješne tvrdnje da s Rusima nemaju ništa i da sasvim slučajno s njima putuju u Finsku, baš u trenutku kada oni idu predstaviti svoj projekt Fincima. Možda bi ta farsa u njihovoj režiji i prošla da aktualni ministar gospodarstva u Finskoj nije Olli Rehn - koji je prvi inzistirao na razotkrivanju korupcije bivšeg premijera Ive Sanadera u EU krugovima.

Preko slučaja Migrit solarne energije, tvrtke koja je pod krinkom hrvatskog (čitaj EU ulaganja) pokušala ubaciti oprani ruski kapital sumnjivog podrijetla kroz projekt nuklearke u Finskoj i za koju se doznalo da uživa PR usluge tvrtke Drimia u vlasništvu Ane Karamarko - nove supruge čelnika HDZ - javnost se još jednom uvjerila kako ruski kapital u sprezi s HDZ-om na mala vrata pokušava ući, ne samo u našu zemlju, nego preko nas i na širi teritorij EU.

Od trenutka kada se doznalo da su, prema tvrdnjama Karamarka i supruge, sasvim slučajno putovali u Finsku u istom zrakoplovu sa čelnicima Migrit solarne energije, čija je direktorica Ruskinja i zagrebačka snaha Oksana Dvikskykh, a formalni ulagači Rusi Grigory Edel i Maxim Soločkanskij, postavilo se pitanje - tko tu koga pravi budalom?

Naime, Hrvatska je nakon slučaja dodjele državljanstva licu s FBI tjeralice i međunarodnom gangsteru, Rusu Semjonu Moguljeviču, pod lupom svih relevantnih subjekata koji znaju da su raznorazni politički moćnici u Hrvatskoj korumpirani i da su spremni za dobru lovu omogućiti hrvatsko državljanstvo svakomu tko im za to dobro plati.

Ruska invazija na hrvatske putovnice

KGB
KGB

Za slučaj Mogiljevič potkraj devedesetih, doznalo se tek nakon što su ga počeli preispitivati američki dužnosnici, pa je Hrvoje Šarinić da zbaci sumnje sa sebe u tom slučaju, prokazao Franju Gregurića kao - nalogodavca. Čudi li danas ikoga kada Josip Manolić u svojim memoarima proziva tu sivu eminenciju HDZ i Hrvatske kao tvorca nakaradne pretvorbe i privatizacije?

No, dodjela hrvatskog državljanstva bogatim i sumnjivim Rusima očito nije završila s Gregurićem, nego je s njim tek započela.

Na marginama intervjua u Večernjem listu, spomenuta Ruskinja Oksana, inače ne samo poslovna partnerica nego i prijateljica Karamarkove supruge, ističe kako su i Edel i Sološčanskij - hrvatski državljani.

Postavlja se pitanje, tko im je i pod kakvim uvjetima dodijelio HR državljanstvo?

Znakovito je i da se kao Oksanin zamjenik u Migritu pojavljuje bivši MUP-ov načelnik za državljanstvo, Jurica Kešina, koji nije želio odgovoriti na pitanje je li on mogao pogodovati ili utjecati da spomenuti ruski ulagači dobiju HR putovnicu koja im očito treba kako bi sumnjivi ruski kapital oprali kroz EU projekte.

Brzo razotkrivena farsa

Olli Rehn
Olli Rehn

Fascinantno je i kako su gospodin i gospođa Karamarko pomislili da bi od hrvatske javnosti mogli napraviti budale i da će netko povjerovati u njihove smiješne tvrdnje da s Rusima nemaju ništa i da sasvim slučajno s njima putuju u Finsku kada oni idu predstaviti svoj projekt Fincima!

Možda bi njihova obmana i prošla da nema pedantnih finskih medija koji su objavili cjelovitu listu putnika koji su taj dan stigli u njihovu zemlju, te da aktualni ministar gospodarstva u Finskoj nije Olli Rehn koji je dobro upoznat s hrvatskim političkim manama i slabostima na korupciju i da nije svojedobno bio povjerenik za proširenje EU.

Podsjetimo, prvi je on inzistirao na razotkrivanju korupcije bivšeg premijera Ive Sanadera u EU krugovima. Stoga i nije čudno što su upravo Finci taj projekt blokirali utvrdivši da kapital nije hrvatski - te ponudili partnerstvo bez dominantnog vlasničkog paketa.

izvor: dnevno.hr-818575