EKSKLUZIVNO: Ivica Dačić je Hrvat!

EKSKLUZIVNO: Ivica Dačić je Hrvat!

Ivica Dačić
Ivica Dačić

Objavljeno: 27. apr 2015 | Dušan Vrbovnić

Bili ste uvjereni da je ministar vanjskih poslova Ivica Dačić Srbin porijeklom iz Žitorađe? Pa nije baš! To je još jedna laž koja je plasirana kako bi se sakrilo pravo porijeklo predsjednika SPS, bivšeg srpskog premijera i sadašnjeg ministra vanjskih poslova Ivice Dačić. Ivica Dačić nije iz Žitorađe i on uopće nije Srbin. Ali da krenemo redom.

Ivica Dačić je u Žitorađu stigao sa svojom obitelji koja se tu doselila sa Kosova i Metohije. Familija Dačić prije njihovog doseljenja nije postojala u Žitorađi. Pogledajte što je sadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić tvrdio za podrijetlo Ivice Dačića dok je još bio u njegovoj radikalskoj fazi:

Dačić je Hrvat. Njegov otac Desimir je Hrvat s Kosova, iz Janjeva. Tamo su rođeni Ivica i njegova sestra Evica. Desimir je radio kao milicioner, ali kad su počeli nemiri sa Šiptarima, pošto nije bio pouzdan, prebačen je u Žitorađu. Eto tko se predstavlja kao srpski patriota

Pokušali smo doći do konkretnih podataka o podrijetlu Ivice Dačića ali u tome nismo uspjeli. Osim navoda da je Ivica Dačić porijeklom iz Žitorađe - što je laž - nismo našli nijedan tekst ili intervju Ivice Dačića gdje on govori o svom podrijetlu ili o svojim precima.

Osim općenite propagande da mu je otac Desimir bio strašan policajac iz Žitorađe relevantnih informacija o njegovom porijeklu nema. Vjerovali ili ne ali po svemu sudeći Ivica Dačić je zaista porijeklom Hrvat. (Tabloid)

izvor: srbijadanas.net