Đinđićev tjelohranitelj taoc u Libiji

Đinđićev tjelohranitelj taoc u Libiji

Bivši Đinđićev tjelohranitelj pet mjeseci zatočen u Libiji

Zoran Đinđić - atentat
Zoran Đinđić - atentat

Objavljeno: 20. avg 2015

Bivši tjelohranitelj ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića Srđan Babić već pet mjeseci je zarobljen u Libiji od strane islamističke policije Al-Majd, pod nejasnim uvjetima, pišu Nezavisne novine.

Za njega nije tražen nikakav novčani otkup, niti je optužen za bilo kakvo kazneno djelo, a i dalje je u zarobljeništvu.

Kada je Babić priveden rečeno mu je da je to "zbog njegove sigurnosti", a od tada je pet mjeseci zatočen, a tek preksinoć mu je omogućen kontakt s obitelji.

Babić je javnosti u Srbiji poznat kao čovjek koji na jedinom snimku poslije atentata na Đinđića zaustavlja automobile u Nemanjinoj ulici kako bi smrtno stradali premijer brzo bio prevezen u Urgentni centar. Poslije ubojstva radio je u MUP-u Srbije i Žandarmeriji, odakle je otpušten nakon smjene Gorana Radosavljevića Gurija.

Gaddafi - Putin
Gaddafi - Putin

U Libiji je radio kao tim lider u francuskoj kompaniji ASP, koja se bavi osiguranjem i logističkom podrškom diplomatskim misijama, međunarodnim organizacijama, kao i naftnim kompanijama, a radio je i u menadžment timu koji je osiguravao talijansku naftnu kompaniju ENI u Libiji.

Njegova supruga Vesna i sin Stahinja pet mjeseci žive u strahu, a kako kažu za "Politiku" pomišljali su i da je ubijen.

- "On je u jako teškom stanju. Kaže da je smršao 20 kilograma i da pet mjeseci nije vidio sunce. Drže ga u sobi bez svjetla i zraka. Prvo me je pitao zašto je zatočen. Nisam znala šta da mu kažem jer ni ja ne znam" - kaže Vesna Babić koja dodaje da se za pomoć obratila i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, kao i da očekuje efikasniju reakciju države kako bi joj pomogla da se njen suprug nađe na slobodi.

izvor: pogled.ba-72194