SBB je dobrodošao u koaliciju

SBB je dobrodošao u koaliciju

Održana sjednica Kolegija SDA

Izetbegović: SBB je dobrodošao u koaliciju na federalnom nivou

Bakir Izetbegović i Amir Zukić
Bakir Izetbegović i Amir Zukić

Objavljeno: 24. avg 2015 | M. Aš., Avaz

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas novinarima nakon sjednice Kolegija ove stranke da će se vrlo rado odazvati pozivu lidera SBB BiH Fahrudina Radončića na razgovor o koaliciji.

Izetbegović je pojasnio da će SDA, također, vrlo rado prihvatiti i SBB BiH na federalnom nivou, a zbog, kako je precizirao, prestanka konflikta, stabilizacije u zemlji, te reformskih zakona.

- Proširena koalicija, koja bi nam dala jednu stabilizaciju, sasvim je dobrodošla i vrlo rado ćemo pristati na nju. Tu je dobrodošao i SBB BiH, jer bismo dobili dvotrećinsku većinu i pojačan koalicioni kapacitet. Na federalnom nivou bi dobro došlo da imamo SBB i HDZ 1990 u vlasti - smatra Izetbegović.

Kada je u pitanju Vijeće ministara BiH, naveo je da SDA ostaje pri ranije potpisanom sporazumu sa Savezom za promjene i Demokratskom frontom, te da nije siguran da li će DF napustiti koaliciju na državnom nivou.

Na pitanje novinara kada bi mogao razgovarati sa Radončićem, Izetbegović je rekao: "Što prije, i vrlo rado ću se odazvati pozivu Radončića".

izvor: avaz.ba-192227

Fahrudin Radončić smijenjen s pozicije ministra sigurnosti

Fahrudin Radončić13. mar 2014 -- Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na današnjem zasjedanju su izglasali smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića. Inicijativu o smjeni Fahrudina Radončića predložio je Klub SDA, čiji poslanici smatraju da ministar sigurnosti nije učinio sve što je bilo u njegovoj nadležnosti kako bi zaštitio imovinu i građane tokom demonstracija širom BiH, tokom kojih su zapaljene zgrade Predsjedništva BiH, Arhiv BiH i nekoliko zgrada kantonalnih vlada. Odluka je usvojena sa dovoljnom entitetskom većinom. Za je glasalo 28 poslanika, protiv je bilo devet, a suzdržanih pet -- sanela.info-5495

Salmir Kaplan razbjesnio Radončića

Salmir Kaplan11. mar 2014 -- Federalni ministar kulture, Salmir Kaplan, navukao je silan bijes Dnevnog avaza. U razgovoru za Večenji list, Kaplan je pored ostalog govorio i o razlozima zbog kojih je SDA inicirala smjenu ministra sigurnosti Fahrudina Radončića: Lično se nadam da će konačno prevladati razum i da će taj čovjek biti smijenjen. Meni nije jasno kako neko ko je privođen 1993. zbog poticanja na državni udar može odmah nakon toga pridobiti naklonost vladajuće strukture" - izjavio je Kaplan -- sanela.info-2663

Koalicija s Radončićem je naša greška

Sporazum SDP-SBB, 01. jun 2012
Sporazum SDP-SBB, 01. jun 2012

Izjavama u čelo - pukla velika lažna ljubav • Lagumdžija: Koalicija s Radončićem je naša greška iz nužde! • Radončić: Lagumdžija ima pravo na veliku nuždu!

12. feb 2014 -- Sporazum SDP-SBB, 01. jun 2012 -- Današnji dan je obilježio veliki javni obračun dojučerašnjih koalicionih partnera i prijatelja iz sarajevskih renomiranih ugostiteljskih objektata - Fahrudina Radončića (SBB) i Zlatka Lagumdžije (SDP). Čitajte ko je bio čija velika greška, a ko ima pravo na veliku nuždu -- sanela.info-2520