Godina 2015: Izdaja za izdajom

Godina 2015: Izdaja za izdajom

Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović

Objavljeno: 29. avg 2015 | Muhamed Mahmutović

Na zadnjim izborima SDA je dobila veliku podršku bošnjačkog biračkog tijela.

Zauzvrat se već u prvoj godini vladavine SDA i Bakira Izetbegovića dešavaju poniženja i izdaje kakvih nije bilo ni u vrijeme omrznutih komunista sa Lagumdžijom na čelu:

- Dan žalosti za četnikom koji je silovao majku i ubio oca Nerdinu Ibriću, a bio je na spisku ratnih zločinaca iz Srebrenice!

- Usvojen fašisoidni Zakon o prebivalištu, po kojem su data ovlaštenja policiji osuđenoj za genocid da vrši provjere i "po zakonu" oduzima pravo boravka povratnicima u manji (č)etnitet!

- Tajno u Vladi FBiH usvojena odluka da kantoni mogu blokirati put ka eurpskim integracijama u šta se svi kunu u vrijeme izborne kampanje!

- Potpuno izbačen bosanski jezik na pola državne teritorije i pokršten u "jezik bošnjačkog naroda"!

- Blokirana Rezolucija o genocidu u UN, a da Bakir Izetbegović nije prstom mrdnuo, ali je zato ponizio žrtve pozivom direktnom učesniku i negatoru genocida na komemoraciju, kao i kasniju ulizivačku posjetu Beogradu, prilikom koje smo saznali da je "isto osam žrtava ili osam hiljada žrtava"!

- Odbačena u Parlamentu inicijativa za arbitražom o Sutorini, a zatim i veoma brzo potpisan protokol o granici sa Crnom Gorom, na čijem čelu je još uvjek direktni učesnik u genocidu nad Bošnjacima, Milo Đukanović!

- Podignuta optužnica protiv Nasera Orića, kako bi se udovoljilo onima koji hoće da izjednače žrtvu i agresora, a sprema se i protiv Atifa Dudakovića. Njihovi skalpovi su obećani Dodiku & com, u zamjenu za odustajanje od referenduma!

Mislite da to ne znamo?

Bakir Izetbegović, Denis Bećirević, Milorad Dodik i Zlatko Lagumdžija
Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Zlatko Lagumdžija

- SIPA je ponovo pripala Srbima, iako je od osnivanja radila na satanizaciji Bošnjaka, zaštiti Milorada Dodika i ratnih zločinaca, iako je po sistemu rotacije trebalo da konačno na čelu te policijske agencije bude Bošnjak.

- Donesena odluka o referendumu u manjem (č)etnitetu, čime se udara direktno na državni poredak i Dejtonski sporazum, a naši predstavnici - ni mukajet!

- Nema objave rezultata Popisa 2014, koji je prikazivan kao biti ili ne biti, a za koji je izdvojeno oko 45 miliončića eura! Svi rokovi za to su davno prošli! Očito da nekome ne odgovaraju rezultati popisa i da želi na bilo koji način smanjiti broj Bošnjaka, a naši predstavnici ne postavljaju nigdje nikome pitanje zašto je to tako, niti prijete nekom blokadom, kao što to znaju raditi Srbi i Hrvati, kad hoće nešto svoje izganjati!

Bakir je Čoviću dao šest ministarstava

Bakir je odmah Draganu dao šest ministarstava, a Komšića želio da pojeftini i ponizi! Suljagić i Komšić ne žele ulaziti u Izetbegovićeve i Čovićeve dilove -- sanela.info-4355

- Dragan Čović, koji otpočetka odlučuje o svemu, dobio je svoje ministarstvo finansija, kako bi završio zamak u Mostaru, zbog kojeg se mjenja tok rijeke. On otvoreno koalira sa Dodikom iako mu resurse daje FBiH, a vjerovatno da je na njegovo traženje Hrvatska blokirala izvoz mlijeka u EU!

Nisam sve pobrojio što se desilo u ovoj ponižavajućoj godini. Ja, kojem je pristupnicu u SDA potpisao lično Alija Izetbegović, i koji dosad nije bio član ni jedne druge stranke, ovo više ne mogu durati!

Izvinjavam se javno Zlatku Lagumdžiji čiji poraz sam žarko želio i nadam se da će se u što skorijem roku vratiti. Očito, ako ništa drugo, da je manje zlo od ovih mojih!

izvor: bosnjaci.agency