Chetniks skuplja novac za Gorana Zubca

Chetniks skuplja novac za Gorana Zubca

Mirosavljević zvani "Chetniks" skuplja novac po SIPA-i da bi kupio poklon Goranu Zubcu!?

ŽELI MU ZAHVALITI

Jovica Mirosavljević CHETNIKS
Jovica Mirosavljević CHETNIKS

Objavljeno: 04. sep 2015

Jovica Mirosavljević, kojeg je za vodećeg čoveka Specijalne jedinice SIPA-e postavio Goran Zubac, osuđeni bivši direktor ove institucije sakuplja pare od specijalaca da bi Zubcu kupio sat i poklonio mu kao znak zahvalnosti za sve ono što je Zubac uradio, saznaje novinska agencija Patria.

Goran Zubac, odlukom Suda BiH proglašen je krivim za krivično djelo za nesavjestan rad u službi te je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana i kada su mnogi očekivali da će mu se eventualno oduzeti činovi, priznanja i nagrade koje je dobio, jer je službu napustio nečasno, odani kadrovi žele ga nagraditi.

Jovica zvani Chetniks postao je poznat nakon što su objavljene njegove fotografije na kojima nosi kožnu jaknu sa natpisom "Chetniks", kao i informacije da je on simpatizer Ravnogorskog četničkog pokreta. Inače, je zajedno sa Zubcem iz Specijalne jedinice, ali i važnijih pozicija u SIPA bukvalno istjerao Bošnjake i Hrvate, a sada mu se za taj čin očito želi i zahvaliti.

Mnogi pripadnici Specijalne jedinice ostali su u čudu kada ih je komandant upoznao da trebaju dati novac kako bi se kupio poklon smijenjenom Zubcu.

Goran Zubac - Fahrudin Radončić
Goran Zubac - Fahrudin Radončić

Kako Patria saznaje Mirosavljević službenim vozilom i u uniformi odlazi kod Zubca u Trebinje, ali je i sve nervozniji kako se bliži izbor novog direktora SIPA.

Zubac je nagradio Mirosavljevića rukovodećim mjestom, nakon što je Jovica uhapsio predsjednika Federacije BiH Živka Budimira.

Specijalac od posebnog povjerenja bivšeg direktora SIPA-e Gorana Zubca započeo je policijsku karijeru u aprilu 1992., kada je kao polaznik Policijske škole na Vracama odmah prešao na stranu MUP-a Republike Srpske.

Sa bijelom trakom na ruci (što je bio znak raspoznavanja za Srbe), naoružan puškom, Mirosavljević je tada viđen na mjestu ubistva mladog kadeta Samira Mišića, o čemu su javno svjedočili neki od njegovih bivših kolega.

Inače, ovaj predmet je na Tužilaštvu KS.

izvor: nap.ba-15821