Šta je Radončić 1993. radio u Trusini

Šta je Radončić 1993. radio u Trusini

ŠEJLA JUGO TURKOVIĆ: Šta je Fahrudin Radončić '93. radio u Trusini?

Zuka i Fahrudin Radončić u Trusini 1993.
Zuka i Fahrudin Radončić u Trusini 1993.

• Šejla Jugo-Turković na svom Facebook profilu objavila ratne fotografije ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića i Zulfikara Ališpage Zuke, snimljene 1993. u hercegovačkom selu Trusina

Objavljeno: 10. mar 2014

Nekadašnja dugogodišnja novinarka Avaza Šejla Jugo-Turković premijerno je, prije nekoliko dana, na svom Facebook profilu objavila ratnu fotografiju bivšeg šefa Fahrudina Radončića.

Ova fotografija je nastala u Trusini, u vrijeme pokolja nad hrvatskim civilima. Sačinio ju je i prije dvije godine meni dao čovjek kojem se danas sudi za zločine nad Hrvatima u Trusini. Osoba koja je izrezana, zamolila me da ga "isječem", jer se i njemu sudi pred Sudom BiH, što sam i ispoštovala - napisala je Šejla Jugo-Turković.

Ona je, također, podsjetila da je aktualni ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, nedavno, u jednom hrvatskom listu izjavio kako moraju odgovarati svi koji su činili zločine nad Hrvatima u Srednjoj Bosni.

Postavlja se pitanje šta je ON (s cigaretom u ustima) radio pored Zulfikara Ališpage Zuke u Trusini, upravo u vrijeme pokolja nad Hrvatima. Treba li i on odgovarati za ratni zločin, jer, evidentno je, nije slučajno upravo tada bio u Trusini - navela je Šejla Jugo- Turković, uz napomenu da je čovjek koji joj je ustupio kompromitirajuću fotografiju bio spreman da svjedoči protiv Fahrudina Radončića, ali ga u Tužilaštvu BiH niko nije htio saslušati?!

izvor: slobodna-bosna.ba-12990