Nećemo razgovarati o Fatimi

Nećemo razgovarati o Fatimi

Je li Putin od pape Franje tražio posvećenje Rusije

Vladimir Putin i papa Franjo
Vladimir Putin i papa Franjo

Je li zbilja Putin od pape tražio "posvećenje Rusije Bezgrješnom srcu Marijinu", te je li to papa odbio - u zadnje vrijeme mnogi nezavisni portali su se raspisali o mogućnostima i konzekvencama

Objavljeno: 06. maj/svi 2015

Godine 1925. fátimska vidjelica sestra Lucija dos Santos izjavila je o Djevici Mariji u Fatimi:

Bila je to Gospa Fatimska s trnovom krunom, i rekla mi je: "Došao je trenutak u kojem Bog traži od Svetog Oca, u zajedništvu sa svim biskupima svijeta, da posveti Rusiju Mom Bezgrješnom Srcu" - obećavajući da će je spasiti

"Bez obzira na različite stavove u vezi prethodnih papinskih napora da ispune upute koje je Gospa izrazila u vezi posvete Rusije njenom Bezgrješnom Srcu, možda bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao pomoći potaknuti papu Franju da uključiti posvetu Rusije, čak za vrijeme, papine svečane mise 13. oktobra/listopada 2014. godine u Vatikanu" - pisalo je prošle godine u komentaru CWN.

Nedavno, predsjednik Putin je izjavio da će "braniti Rusiju na temelju njezinih vjerskih vrijednosti" - Rusija će braniti nacionalni identitet, na temelju vjerskih vrijednosti - rekao je Putin - Ljudi će izgubiti ljudsko dostojanstvo, bez vrijednosti sadržanih u kršćanstvu i drugim svjetskim religijama, bez moralnih normi koje su se tisućljećima uobličavale. Vjerujemo da je prirodno i prikladno braniti te vrijednosti. Svaka manjina zaslužuje poštovanje svojim prepoznatljivim identitetom, ali prava većine ne smiju doći u pitanje - rekao je Putin na susretu Valdai debatnog kluba. Putin smatra da Rusija ne može pomaknuti naprijed bez kulturnog i nacionalnog samoodređenja - Mi smo bili u mogućnosti vidjeti mnoge od euroatlantskih zemalja koje snažno kreću na put odricanja od svojih korijena, uključujući kršćanske vrijednosti, koje su temelj zapadne civilizacije - rekao je Putin - To uključuje negaciju moralnih načela i svakog tradicionalnog identiteta; nacionalnog, kulturnog, vjerskog, čak i seksualnog. Što može biti bolji pokazatelj moralne krize u ljudskom društvu nego njegov gubitak sposobnosti za samo-reprodukciju - rekao je Putin.

Predsjednik Putin trebao bi što je više moguće, danas i nadnaravnu pomoć, u njegovim nastojanjima. Bitka koju on vodi za Rusiju je ista bitka koju vodi i Papa Franjo protiv sekularizacije, materijalizma i moralnog propadanja na zapadu. Zato su čudne neke skupine koje na Zapadu šire dodatnu pomutnju, zbog navodnog papinog odbijanja posvećenja Rusije, navodeći da je Papa rekao: "Nećemo razgovarati o Fatimi!"

Svjedok iz prve ruke pater Kramer objašnjava da je masonerija u Vatikanu Rusiju odbila posvetiti bezgrješnom Srcu Marijinu, iako je to Putin tražio, jer se to sukobljava sa idejom ekumenizma, kojim žele stvoriti jednu novu svjetsku religiju.

Published on Jan 21, 2015
Pater Kramer sagt, dass Vladimir Putin den heiligen Vater darum bat, Russland zu weihen, dieser lehnte es aber ab mit dem Satz: "Wir reden nicht über Fatima!" -- Der Papst & Vatikan lehnen die Weihe Russlands ab. Beten wir! Lat us pray for Russia and the Church!

izvor: croative.net-32531