Čamparizacija el-Fahrua

Čamparizacija el-Fahrua

Radončić se "čamparizovao" i pristao uz SDA

Fahrudin Radončić sam sebi skočio u stomak

el-Fahru
el-Fahru

• Fahrudin Radončić i njegov SBB su i danas, ponovo, pokazali da je njihova specifična politička težina onoliko "teška" koliko je ozbiljna SDA-ova finansijsko-foteljaška ponuda

Objavljeno: 30. sep 2015

Fahrudin Radončić i njegov SBB su i danas, ponovo, pokazali da je njihova specifična politička težina onoliko "teška" koliko je ozbiljna SDA-ova finansijsko-foteljaška ponuda.

Iako je Vladu Federacije BiH nazivao "čamparizovanom" i "kriminaliziranom", iako je SBB govorio da je SDA kriva za 500.000 nezaposlenih a Vladu FBiH nazivao kriminalnom hobotnicom - Radončić je danas čvrsto stao uz ovu Vladu čime je, faktički, polizao svaku svoju kritiku koju je izrekao protiv SDA.

Danas je održana sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Na sjednici su izabrani predsjednici, zamjenici predsjednika i članovi radnih tijela Doma naroda Parlamenta FBiH. Također, utemeljeno je Povjerenstvo za evropske integracije ovog doma, te izabrani članovi u Zajedničko povjerenstvo za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH.

Na sjednici Doma naroda PFBiH glasalo se i o nepovjerenju Vladi koju predvodi SDA i Fadil Novalić. Delegati sa 19 glasova za, jednim suzdržanim i 31 protiv, nisu podržali Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja aktuelnom sazivu Vlade FBiH, dok su većinom glasova usvojili izmjene i dopune Zakona o doprinosima po hitnom postupku.

Uz Vladu Federacije BiH i SDA stali su HDZ ali i Stranka za bolju budućnost Fahrudina Radončića koja je, prethodno, ovu vladu nazivala "čampariziranom", "familijariziranom" i "kriminalnom" što, ipak, Radončiću nije smetalo da je, nakon što mu je ponuđeno da u nju uđe, podrži i na taj način sam sebi skoči u stomak. (Fena)

izvor: bnn.ba