Zašto Mario Karamatić novinare naziva fašistima

Zašto Mario Karamatić novinare naziva fašistima

DRŽ'TE FAŠISTE: Mario Karamatić novinare FTV naziva fašistima, a krije da mu je zbog prevare oduzeta vojna penzija

Mario Karamatić, rudarski tehničar, političar i medijski analitičar

Mario Karamatić
Mario Karamatić

Objavljeno: 30. sep 2015

Iako je po struci rudarski tehničar a po vokaciji političar, predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) i izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH Mario Karamatić postao je, izgleda, i "medijski analitičar".

Nakon što je, najprije kao član parlamentarne Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije zatražio osnivanje televizijskog kanala na hrvatskom jeziku, Karamatić je optužio Federalnu televiziju da provodi fašističku politiku da bi, na koncu, udario i po "novinarima fašistima."

U prošlotjednom intervju za sarajevsko Oslobođenje, parlamentarac Mario Karamatić se, bez mjere i ukusa, brutalno obrušio na novinara FTV Darjana Babića. "Babića smatram dobrim novinarom, na budućoj radio-televiziji Herceg Bosne on bi bio dobar nosač kablova", kazao je Karamatić.

Njegove su uvrede, očekivano, izazvale oštre reakcije Uredništva FTV-a i Udruženja BH Novinari, koji su od rukovodstva Doma naroda Parlamenta BiH, Vijeća ministara, ali i članova Karamatićeve stranke zatražili sankcioniranje primitivnog ispada.

Mario Karamatić
Mario Karamatić

Ako se još jednom to desi, ovo najozbiljnije govorim, da netko drugi Hrvatima nametne svoju izbornu volju, ove zemlje više neće biti -- Mario Karamatić

No, nitko se od novinara nije ozbiljnije pozabavio političkim anonimusom iz Posušja, za kojeg se, zasigurno, nikada ne bi ni čulo da nekoć oporbenu Hrvatsku seljačku stranku nije predao Čovićevom Hrvatskom narodnom saboru.

Sve do prije tri godine kada je izabran za predsjednika HSS-a, a nakon što se sa te pozicije povukla Ljiljana Lovrić, Mario Karamatić je bio vojni umirovljenik, pristojno zbrinut, s mjesečnim primanjima od blizu tisuću maraka.

Situacija se po tog gorljivog zaštitnika hrvatskih (medijskih) interesa, međutim, naglo promijenila kada su revizorski timovi federalnog Ministarstva za pitanja branitelja započeli kontrolu (po)ratne vojne dokumentacije.

Tada se otkriva da je Karamatić pravo na vojnu mirovinu po povoljnijim uvjetima stekao na sumnjiv način, zbog čega je zatražena dodatna provjera.

Mario Karamatić, rudarski tehničar i lažni vojni penzioner

Karamatić nije samo drzak i bezobrazan političar, lišen svake odgovornosti prema svojim glasačima, on je i prevarant koji je na nezakonit način stekao pravo na vojnu mirovinu -- sanela.info-13001

Mario Karamatić je, naime, povoljnu mirovinu zatražio koncem 2007., kao otpušteni pripadnik tadašnje Vojske Federacije, premda je pet godina ranije sporazumno prekinuo vojnu službu uz otpreminu od 10.000 KM?!

Osim što prema važećoj Uredbi o sticanju prava na starosnu mirovinu po povoljnijim uvjetima Vlade FBiH Mario Karamatić uopće nije mogao tražiti vojnu penziju (jer mu je isplaćen iznos veći od 6.000 KM), nekadašnji je poručnik potrebna dokumenta priložio tri mjeseca nakon podnesenog zahtjeva.

Poslije će se ispostaviti da je dostavio lažna uvjerenja iz Grupe za pitanja evidencije iz oblasti vojne obveze u Posušju.

(Integralni tekst možete pročitati u novom broju Slobodne Bosne, koji je u prodaji od četvrtka, 1. oktobra.)

izvor: slobodna-bosna.ba-24163