Izetbegović kaznio Šepića ukorom pred isključenje

Izetbegović kaznio Šepića ukorom pred isključenje

UKOR PRED ISKLJUČENJE: SDA posljednji put poziva Šepića da zastupa interese stranke

Senad Šepić
Senad Šepić

• Izvršni odbor Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona (USK) izrekao je posljednju opomenu članu ovog Odbora i zastupniku SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Senadu Šepiću, povod njegovih konstantanih medijskih i drugih istupi

Objavljeno: 01. okt 2015

Izvršni odbor Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona (USK) izrekao je posljednju opomenu članu ovog Odbora i zastupniku SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Senadu Šepiću.

Povod je, pišu Vijesti.ba, njegovi konstantani medijski i drugih istupi kojima ne podržava odluke organa SDA na raznim razinama vlasti u državi.

Zaključkom kojeg je KO SDA USK donio jučer zatraženo je "da se na svim razinama podržavaju odluke svih organa stranke u svim parlamentima, vijećima, a isti se donosi kao posljednje upozorenje predstavnicima stranke u zakonodavnim organima da se suprotno ponašanje neće više tolerirati".

Izvršni odbor Kantonalnog odbora u Zaključku navodi da "ne podržava nikakve medijske nastupe koji idu u pravcu dovođenja u pitanje autoriteta rukovodstva stranke na svim razinama.

Pogotovo se odnosi na nastupe Senada Šepića kao zastupnika u Parlamentu BiH, jer izvršni odbor KO SDA USK smatra da se svi problemi mogu i trebaju rješavati u okvirima stranačkih organa", navode iz ovog odbora.

izvor: neznase.ba