Prava istina o Putinu

Prava istina o Putinu

Prava istina o Putinu? Ne vjeruje nikome, opsjednut je sigurnošću, a pravi gospodari su klanovi oko njega

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Objavljeno: 09. okt/lis 2015

Iako ruski oligarh Vladimir Putin, koji je netom navršio 63 godine, djeluje kao nikad samouvjereniji i jači - pa je tako unatoč višegodišnjim sankcijama Zapada zbog Ukrajine nedavno napao Siriju, odnosno, kako tvrdi, uporišta tzv. Islamske države u toj zemlji - neki njegovi bivši saveznici, koji su sada u nemilosti, uvjereni su da je to samo maska.

"Putin je talac svoje pratnje" - rekao je Reutersu Sergej Pugačev, nekad bliski prijatelj moskovskog čelnika, poslovni čovjek kojeg ruska država optužuje za pronevjeru, a on nju tuži za naknadu štete jer smatra da mu je Kremlj oduzeo poslovno carstvo vrijedno 15 milijardi dolara.

Slično o Putinovoj stvarnoj slabosti kazuju i neki ruski gospodarstvenici te strani diplomati.

Opsjednut sigurnošću

Pugačev tvrdi da je Putin opsjednut sigurnošću i ne vjeruje gotovo nikome - "A ne bih ni ja imao povjerenja ni u koga, ono što mu kažu u lice i kad ga nema u blizini potpuno je drugačije" - kaže Pugačev.

Iako PR stručnjaci praktički grade kult Putina, to je daleko od istine, smatra on. Rusijom zapravo drmaju klanovi okupljeni oko njega, u kojima su poslovne i vladajuće elite, kojima je Putin svojevrsni zaštitnik.

Mafia
Mafia

Također, neki zapadni diplomatski izvori ističu da je Putin vrlo slabo obaviješten o lošoj gospodarskoj situaciji u zemlji. Vrijednost ruskog rublja pala je za 50 posto u odnosu na dolar otkad je 2012. godine Putin izabran u treći mandat.

Padom gospodarstva past će i klanovi koji podupiru Putina, koliko god dotad njime manipulirali ne bi li ostvarili vlastite ciljeve. (net.hr)

izvor: e-posavina.com-2133