RTRS je vojno krilo i kupleraj SNSD

RTRS je vojno krilo i kupleraj SNSD

Dragan Mektić: RTRS je vojno krilo SNSD i treba biti u "bordel crvenoj"

Dragan Mektić
Dragan Mektić SDS

Objavljeno: 12. okt 2015

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić na današnjoj press konferenciji revoltiran pitanjima novinara RTRS predložio je da se studio ove medijske kuće oboji u "bordel crvenu ili lila boju" poput noćnog kluba jer, po njemu, takav program prezentuju gledaocima voditeljke koje su neprepoznatljive od silikona i botoksa.

Mektić je optužio Radio-televiziju Republike Srpske da je "vojno krilo SNSD" a da se nada da će u programu "takozvanog javnog servisa" dobiti bar trećinu prostora koliko dobija "odbjegli kriminalac Goran Suvara" ili "bar mali dio onoga što dobije Mile Radišić".

On je dodao i da mu RTRS, od kada je ministar, "nije dao prostor" za neku izjavu, te tvrdi da "imaju zadatak da ga kompromituju".

Nakon što je spomenuo pojedine novinare ove medijske kuće došlo je do verbalne rasprave između prisutnog novinara RTRS i Mektića.

lideri
Tajkunizacija

Udruženje novinara Republike Srpske osudilo je Mektićev neprimjen istup i način komunikacije prema novinarima RTRS, te ga pozvalo da ne koristi uvredljiv jezik prema novinarima što degradira funkciju koju obavlja, te da hitno uputi izvinjenje.

"Klub novinara Banjaluka smatra potpuno neprihvatljivim ponašanje ministra Dragana Mektića. Ministar Mektić, kao i bilo koji drugi građanin ili zvaničnik, ima demokratsko pravo da kritikuje rad i uređivačku politiku svakog medija, ali na primjeren način i legalnim putem. Podsjećamo sve zvaničnike da imaju dodatni stepen odgovornost za javno iznesene riječi, te da je u demokratskim društvima posebno neprihvatljivo vrijeđanje i optuživanje novinara na ličnoj osnovi" - navedeno je u saopštenju Kluba.

Vrijeđanje i omalovažavanje novinara od strane zvaničnika u BiH postalo je česta pojava, pa je tako za novinarsku ekipu BN TV nerijetko zabranjen ulaz u Palatu predsjednika Republike Srpske, a posljednja takva zabrana dogodila se u petak, kada im je zabranjeno da snime sastanak lidera političkih partija u Republici Srpskoj.

izvor: istinito.com-38170