Sarajevo teško 20 kila kokaina dnevno

Sarajevo teško 20 kila kokaina dnevno

U Sarajevu se dnevno potroši oko 20 kilograma narkotika

Dragan Mektić
Dragan Mektić

Objavljeno: 24. okt 2015

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je da od ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) očekuje konkretno zalaganje za borbu protiv ekstremnih pokreta u BiH, pojedinaca koji propagiraju, vrbuju i nagovaraju građane BiH da se priključe određenim terorističkim organizacijama.

U izjavi za BN, Mektić je naveo da u BiH postoji ozbiljan problem organiziranog kriminala, posebno kada je u pitanju zloupotreba droge.

Prema njegovim riječima, izvršena je analiza koja je pokazala da se samo u Sarajevu dnevno troši oko 20 kilograma droge.

Mektić postavlja pitanje: gdje su narko-bosovi i zašto se ne hapse u vrijeme kada je droga došla do škola?

- Bavimo se pitanjem uličnih dilera i sitnih preprodavača, a nikako da se uhvatimo ukoštac s krupnim dilerima - naglašava Mektić.

- U posljednje vrijeme, svjedoci smo da imamo klasične mafijaške obračune, tipa sačekuša iza kojih se kriju krupni poslovi s drogom ili nekog drugog teškog kriminala. Posljednji je zabilježen u Banjaluci i to je jasan znak da postoji podzemlje koje se između sebe obračunava - rekao je Mektić.

Dodao je kako je zbog svega toga veoma bitno da ravnatelj SIPA bude čovjek koji će znati nositi se s ovim problemima, kao i problemom korupcije i kriminala koji su u sprezi s političkim vrhom i koji su doveli BiH na prosjački štap.

izvor: pogled.ba-75780