Amir Zukić - VISOKA DJEVOJKA U DIMIJAMA

Helez Zukiću: Ti si bio "visoka djevojka u dimijama" koja je bježala od mobilizacije

Nedžad Latić
Nedžad Latić

• Na društvenim mrežama trenutno je hit "visoka djevojka u dimijama" o kojoj je u emisiji FTV-a "Odgovorite ljudima" govorio potpredsjednik SDP-a Zukan Helez

Objavljeno: 24. okt 2015 | Nedžad Latić

Na društvenim mrežama trenutno je hit "visoka djevojka u dimijama" o kojoj je u emisiji FTV-a "Odgovorite ljudima" govorio potpredsjednik SDP-a Zukan Helez, piše novinska agencija Patria.

On je obraćajući se generalnom sekretaru SDA Amiru Zukiću kazao:

- Vi, gospodine Zukiću ste zadnja osoba koja se može pozivati na patriotizam. Kada je bila mobilizacija, to je anegdota u Sarajevu, vojna policija je vidjela da bježi visoka djevojka u dimijama. Bilo im je sumnjivo. Kada su je zaustavili, to ste bili vi.

Vi sada imate puna usta boraca, puna usta patriotizma. Puna usta penzionera a sve radite da nanesete što veću štetu, poručio je Helez.

Njegove tvrdnje Zukić je, što se vidi na snimku ispratio blagim zbunjenim smiješkom i crvenilom u licu, a kasnije kada je dobio riječ nije ni pokušao demantirati da li je on zaista bio djevojka u dimijama.

21. okt 2015 -- odgonetnuto ko je "žena u dimijama" koja se 1992. skrivala od mobilizacije... sekretarica SDA BiH Amir Zukić

izvor: thebosniatimes.ba-1680

Helez Zukiću: Ti si bio "visoka djevojka u dimijama" koja je bježala od mobilizacije

Amir Zukić
Amir Zukić

Objavljeno: 22. okt 2015

U emisiji FTV "Odgovorite ljudima", vodio se zanimljiv razgovor između predstavnika nove koalcije u FBiH, SDA, HDZ BiH i SBB na jednoj i predstavnika SDP i Naše stranke na drugoj strani. Emisija je protekla u međusobnom optuživanju i sumnji u iskrenost nove koalicije, a Zukan Helez, bivši federalni ministar za branitelje i potpredsjednik SDP BiH je, između ostalog, iznio i komične detalje iz ratne prošlosti člana Predsjedništva i glavnog tajnika SDA Amira Zukića.

Između ostalog, govorilo se o funkcioniranju nove parlamentarne većine, umirovljnicima, braniteljima itd., a zanimljiva je bila i prepirka između Zukića i Heleza.

"Vi ste zadnja osoba koja se može pozivati na patriotizam i branitelje. Kada je bila mobilizacija, to je anegdota u Sarajevu, vojna policija je vidjela da visoka djevojka u dimijama bježi. To im je bilo sumnjivo i zaustavila ju je. To ste bili vi, a vi sada imate puna usta branitelja i mirovljenika, a radite blamažu", kazao je Helez iznenađenom Zukiću koji se pokušao obraniti.

"Gluposti pričate. Dok sam se ja pripremao da spriječim genocid nad svojim narodom", pokušao je odgovoriti Zukić, ali ga je Helez prekinuo "'Je l' u dimijama".

Ukratko, u novu koaliciju sumnjaju i u SDP-u i u našoj stranci, no Nasir Beganović, član Glavnog odbora SBB-a kaže: "Nemojte kritizirati nešto što još nije krenulo, dajte nam 100 dana. Kada se forimirala prošla vlada mi smo dali 100 dana, nismo se miješali i nismo opstruirali njen rad. A vi sada u početku to stopirate, a nije se nova vlada ni formirala".

"Mi pozdravljamo jasno definiranje ove stabilne većine i koalicije stranaka desnog centra, čini mi se da je DF bio uljez u toj desnoj koaliciji stranaka. Ovdje moram parafrizirati predsjednika SBB-a da je Bakir Izetbegović šef bošnjačke mafije, spominjane su vreće zlata, dovodio ga u vezu s političkim ubojstvima, a ako to Radončić dovede do kraja i to dokaže za Izetbegovića i pozove policijske organe da se to istraži, javno kažem da ću na sljedećim izborima glasovati za SBB. Pogledajte, u RS-u se digla buka oko kilograma zlata, a ovdje se radi o šest vreća zlata. To su velike riječi i ozbiljne optužbe predsjednika SBB-a. Ako se ovo ne dogodi, onda ću smatrati da se gospodin Radončić priklonio šefu bošnjačke mafije", kazao je Helez, ustvrdivši da "Izetbegović, Radončić i Čović neće uraditi ništa po pitanju povrata imovine stečene korupcijom i kriminalom".

izvor: republikainfo.com-19544