Milan Panić: Mogao sam da ubijem Miloševića

Milan Panić: Mogao sam da ubijem Miloševića

Milan Panić
Milan Panić

• Slobodan Milošević mi je dao svoj pištolj i rekao da ga ubijem ako hoću, ispričao je Milan Panić, biznismen i jedno vreme premijer SR Jugoslavije

Objavljeno: 22. okt 2015

Slobodan Milošević mi je dao svoj pištolj i rekao da ga ubijem ako hoću, ispričao je Milan Panić, biznismen i jedno vreme premijer SR Jugoslavije. Panić je ovo ispričao na promociji svoje autobiografije.

Ovaj dramatičan momenat bivši premijer SR Jugoslavije je prvi put izneo u javnost pre dva dana na američkom univerzitetu Čepmen, gde je govorio o knjizi "Premijer za mir" koju je upravo objavio.

"Na jednom sastanku sa Miloševićem, dok sam bio premijer SRJ a on predsednik Srbije, pitao me je da li mislim za njega da je loš čovek. Rekao sam mu da znam da jeste. Milošević mi je na to uzvratio: Ako zaista misliš da sam loš, trebalo bi da me ubiješ! U tom trenutku mi je ponudio svoj pištolj. Rekao sam mu: Ne želim da te ubijem, ne verujem u smrtnu kaznu" - rekao je Panić publici na promociji svoje knjige.

Milan Panić (85), američki biznismen srpskog porekla, predvodio je vladu SRJ 1992-1993. godine, a sa Slobodanom Miloševićem se razišao jer se protivio ratovima u Bosni i Hrvatskoj. Sada kaže da ne žali zbog svog ulaska u politiku.

"Kada su me uporno zvali da dođem na čelo tadašnje savezne vlade, pomislio sam - o bože, izgleda da sam im mnogo potreban. Ušao sam u vladu i učinio sve šta sam mogao. Osećam se jako dobro zbog toga. Mada, zbog ulaska u srpsku politiku, izgubio sam mnogo novca" - kazao je Panić.

izvor: b92.net-1054355