Uhićen Saša Savinović zbog optužbi za ratni zločin

Uhićen Saša Savinović zbog optužbi za ratni zločin

sipa

Objavljeno: 28. okt/lis 2015

Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA jutros su na području Mostara lišili slobode Sašu Savinovića (1975) zbog ratnog zločina. Savinović je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 172. stav (1) KZ BiH "Zločin protiv čovječnosti". Navedena osoba privedena je u službene prostorije SIPA, gdje će se nad njom izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predana Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, priopćeno je iz SIPA.

Ante Jelavić
Ante Jelavić

Podsjetimo, Savinović je jedan od otmičara nekadašnjeg predsjednika HDZ Ante Jelavića te je osuđen na 1,6 godina zatvorske kazne. On je negirao krivnju ali je, u konačnici, sporazumnom nagodbom s konjičkim tužiteljem Seadom Đikićem, proglašen krivim i osuđen.

Savinović je osumnjičen da je tijekom srpnja 1992. kao pripadnik Antiterorističke grupe ATG "Benko Penavić", odveo iz stana i ubio četiri civila bošnjačke nacionalnosti na području Mostara, informacije su iz Tužiteljstva BiH. Saša Savinović se tereti za krivična djela zločin protiv čovječnosti - "On će biti predan postupajućem tužiocu koji će ga ispitati te nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom" - naveli su iz Tužiteljstva.

izvor: republikainfo.com-19606