Putin će zažaliti što je poslao vojsku u Siriju

Turnbull: Putin će zažaliti što je poslao vojsku u Siriju

Bashar al-Assad - Vladimir Putin 2015
Bashar al-Assad - Vladimir Putin 2015

• Australijski premijer Malcolm Turnbull izjavio je da će predsjednik Rusije Vladimir Putin zažaliti što je poslao vojsku u Siriju

Objavljeno: 23. okt 2015

Istakao je da bi Putin mogao ući u duboke probleme u Siriji iz kojih se nije lako izvući - "Mislim da Rusi žele da ostanu prijatelji sa sirijskim predsjednikom Assadom. Žele ga zadržati u igri, da ne bude izbačen iz ringa" - rekao je Turnbull.

Naglasio je da ruska intervencija u Siriji mijenja situaciju na terenu. Dodao je i da se Australija neće miješati u "poslove" velikih sila i njihova nastojanja za dominacijom u pojedinim krajevima svijeta - "Naše aktivnosti u Siriji usmjerene su isključivo protiv IDIL. Držimo se podalje od sirijske vojske pod kontrolom režima kao i vojske pobunjenika" - istakao je Turnbull.

Posebno je napomenuo da će za Siriju od ključne važnosti biti političko a ne vojno rješenje.

izvor: klix.ba-151023031

 

Veliki skandal na pomolu: Putin tjera strane trenere iz Rusije

Vladimir Putin
Vladimir Putin

• Veliki skandal na pomolu je u Rusiji. Ministarstvo sporta te države na prijedlog predsjednika Vladimira Putina donijelo je odluku kojom ruski klubovi više ne smiju angažirati stranca za glavnog trenera

Objavljeno: 29. okt 2015

Odluka je potpisana krajem septembra, a javnosti je saopćena tek danas. Šest od 16 klubova ruske Premier lige na klupi ima stranog stručnjaka, a niko ne zna kakva je njihova sudbina.

Najpoznatiji je trener Zenita Andre Villas-Boas, koji je navodno već odlučio pobjeći iz Rusije prije kraja sezone.

Zanimljivo je da se odluka ne odnosi na rusku reprezentaciju, koju i dalje smije voditi stranac.

izvor: klix.ba-151029149