Marija Oršolić seli u Mostar: Sve po zaslugama

Marija Oršolić seli u Mostar: Sve po zaslugama

Marija Oršolić
Marija Oršolić

Objavljeno: 08. okt/lis 2015 | I. Jurić | dnevno.ba

Bivša članica Predsjedništva HDZ-a 1990 i aktualna zastupnica u Skupštini Županije Posavske, te dojučerašnja ravnateljica osnovne škole u Tolisi Marija Oršolić zaposlena je od ovog ponedjeljka u JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar na mjestu Predstojnice Ureda generalnog direktora, doznaje portal Dnevno.ba od povjerljivog izvora iz Elektroprivrede HZHB.

Dotična Marija Oršolić je široj javnosti postala poznata nakon što je kao skupštinska zastupnica stranke HDZ 1990 svojim glasom omogućila HDZ-u BiH da naprave vlast u Županiji Posavskoj, te da izaberu svog zastupnika u Dom naroda Federacije BiH. Nakon toga Posavina je osvanula obljepljena njenim "osmrtnicama", te je gđa Oršolić postala pojam za izdaju u ovoj Županiji.

Pojedini mediji dodijeli su joj tada titulu "prvog papka Posavine" aludirajući na aferu Papak u Republici Srpskoj.

Nadalje, špekuliralo se o protusluzi, odnosno materijalnoj koristi koju će dobiti odnosno koju je dobila od HDZ BiH za ovaj svoj postupak.

Po ovom zapošljavanju vidimo da je HDZ BiH i dalje nagrađuje za njen glas. Na stranicama skupštine Županije Posavske u njenim podacima trenutno ne stoji stranačka pripadnost, a kuloarske priče govore kako Mariju Oršolić čeka mjesto političke tajnice HDZ-a BiH.

Također, ova nekad visoka dužnosnica HDZ-a 1990 navodno je i privatno vezana za Hercegovinu pa ne čudi njeno uhljebljenje u ovu za mnoge najpoželjniju firmu za zapošljavanje. Zanimljivo je kako je dotična po struci profesorica razredne nastave, što je jako "blisko" energetskom sektoru.

Tako Gilja izgleda nastavlja tradiciju svog prethodnika Krešića koji je na to radno mjesto za vrijeme svog mandata zaposlio novinarku.

izvor: e-posavina.com-2132