Fatmir Alispahić - Sunovrat bivšeg reisa

Fatmir Alispahić - Sunovrat bivšeg reisa

Mustafa Cerić je bio nekrunisani bošnjački kralj, a onda je sam sebe degradirao i ponizio

Mustafa Cerić nije razumio da je bošnjačka kruna tamo gdje je bio a ne gdje je sad

Mustafa Cerić Muška Namiguša
Mustafa Cerić

• Neko ko je kapacitet, ne može praviti pogrešne procjene, i ne može dozvoliti da bude izmanipuliran od najbližih saradnika, koji u njegovom porazu vide šansu za sebe

• Nije mi se nimalo dopao odnos muftije Zukorlića prema dr. Ceriću, stekao sam utisak, i siguran sam u to, da muftija sa nekom neobičnom strašću, uživa u tumaranju dr. Cerića

Objavljeno: 01. nov 2015 | Fatmir Alispahić, Bosnjačko oko

Postoje istaknuti pojedinci - koje proizvede historija - a postoje i istaknuti pojedinci - koji proizvode historiju.

Mislio sam da je dr. Mustafa Cerić jedan od onih koji proizvode historiju.

Baš zbog toga, založio sam se u njegovoj besmislenoj kampanji za Predsjedništvo BiH da Bošnjacima pokušam definirati, predočiti, približiti - da je to baš ličnost za koju vrijedi glasati. I danas mislim da su kapaciteti dr. Mustafe Cerića iznad kapaciteta njegovih protukandidata, ali, i da mu NIJE trebalo nešto što je ispod njegovog nivoa i značaja. Ipak su njegovo ime i djelo historijska činjenica. Funkcija u Predsjedništvu BiH je zanimljiva za nekog ko želi da bude nešto, a neko ko je već nešto - ne bi trebao imati takvih ambicija.

Poslije sam shvatio da je dr. Mustafa Cerić ipak proizvod historijskih tokova, a da on nije ličnost koja može nositi teret historijskih izazova i iskušenja. Neko ko je kapacitet, ne može praviti pogrešne procjene, i ne može dozvoliti da bude izmanipuliran od najbližih saradnika, koji u njegovom porazu vide šansu za sebe.

U tome je ključ ove tragične priče.

"Svaki Bošnjak je odgovoran za drugog Bošnjaka" - noseća je maksima Svjetskog bošnjačkog kongresa, pa smo time svi mi odgovorni kada nam neko kreira poraz dr. Mustafe Cerića i dovede ga u stanje traume i neupotrebljivosti.

Muamer Zukorlić

Kad se upitate - a ko je najviše profitirao u novoosnovanim bošnjačkim institucijama, ko je to postao lider iznad lidera? - dolazite do sandžačkog lanca koji je dr.Mustafu Cerića utjerao u poraz i traumu.

To naravno ne isključuje odgovornost dr. Mustafe Cerića za sopstveni debakl.

Porazio sam sebe

Prvo moje razočarenje bilo je kada je dr. Mustafa Cerić poletio da bude tek obični kandidat, a nosio je krunu reisu-l-uleme sa ponajvećim zaslugama za izgradnju i obnovu džamija, medresa, islamskih fakulteta.

Nisam mogao vjerovati da on ne razumije razliku između institucije "Dr. Mustafa Cerić" i trivijalne institucije kandidata. Baška nisam mogao vjerovati da mu je ta bezvezna funkcija u Predsjedništvu BiH važnija od graditeljske i historijske misije koju bi mogao imati Svjetski bošnjački kongres sa novoosnovanim bošnjačkim institucijama - BANU i BNF.

Pokušao sam mu oprezno došapnuti da iz ove gluposti izađe kao pobjednik, tako što će se iz izbornog procesa povući u ime bošnjačkog jedinstva. Napisao sam tekst "Ko će se povući u ime jedinstva" - ali, nije bilo lijeka, dr. Cerić je slijepo vjerovao da će pobijediti i gurao je do kraja, do poraza. Evo citata:

Ako se već sada računa da bi dr. Cerić mogao biti poražen u utrci za Predsjedništvo BiH, postoji samo jedan put da se kao pobjednik trijumfalno vrati na čelo Svjetskog bošnjačkog kongresa, i među projekte od nacionalne bitnosti, kakvi su Bošnjačka akademija i Muzej genocida nad Bošnjacima...

Da se nije kandidirao, da se povukao iz utrke, vazda bismo mislili da je dr. Cerić, ipak, mogao pobijediti, da iza njega stoji, možda, 200.000 ili pola miliona Bošnjaka. Ovako se saznalo koliko vrijedi u bošnjačkim srcima. Ovaj temeljit poraz je nešto što se ne da popraviti, to je cijena naivnosti, ili pohlepe, zbog koje je dr.Cerić sam sebe degradirao i ponizio. Zauvijek će ga pratiti dijagnoza o 30.000 glasova, a onako bi bio nekrunisani kralj u Bošnjaka, ono do čega mu je stalo.

On nije razumio da je bošnjačka kruna tamo gdje je bio, dok nije postao obični kandidat, a ne ovamo gdje je krenuo, i krunu izgubio.

Mustafa Cerić i el-Fahru
Mustafa Cerić i el-Fahru

Ipak, vjerovao sam da će se dr. Cerić davranisati, pa će prionuti na misiju izgradnje Svjetskog bošnjačkog kongresa, gdje će se dokazivati projektima i hajrovima. Na kraju će se ispostaviti da smo više projekata Svjetskog bošnjačkog kongesa kreirali Selma Rizvić i ja (Muzej geocida, projekat "Andrić", Historijski čas o oslobođenju Sarajeva, itd.), nego dr. Cerić kojemu je taj Kongres, haman, premalehan za njegove ambicije.

Sva moja pitanja i nedoumice razriješit će se kad sam početkom aprila 2015. bio u Malmeu na promociji Bošnjačke nacionalne fondacije.

Od najavljenih gostiju i govornika došao je muftija Zukorlić, dr. Cerić i ja. Istina se obejanila kroz tri događaja koja svjedočim i u ime kojih smatram da se dr. Mustafa Cerić podhitno treba ukloniti sa pozicije predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa:

  • prvo, da sebe spasi od dalje sramote a
  • drugo, da ovu instituciju oslobodi - za dobrobit Bošnjaka

Tri priče istog sadržaja

Prva priča

U jednom momentu smo dr. Cerić i ja ostali sami, na ulici, u Malmeu.

Pokušao sam mu nešto reći o važnosti ulaganja u medije, jer mediji obrazuju svijest naroda. Nije me čuo. Govorio je samo on: "Nije mi žao" - veli on - "što sam 100.000 eura od Kongresa potrošio u svoju kampanju, jer smo ipak vidjeli kojim putem treba ići. Ne kajem se, opet bih učinio isto" - bile su njegove riječi. Ja njega nisam ništa pitao o kampanji, ja sam na tu njegovu kandidaturu zaboravio, htio sam pričati o budućnosti, ali, očito je da on i dalje živi u labirintu i traumi poraza.

U prvi mah nisam mogao vjerovati da mi saopćava, valjda povjerljiv podatak, o tuđim parama koje su mu date u emanet za Kongres - a ne za kandidaturu. Za to vrijeme Selma Rizvić i ja ne možemo da skupimo ni 10.000 maraka za prvu fazu Muzeja genocida, a dr. Cerić može da proćarda 200.000 maraka za besmislenu i amatersku kampanju u kojoj ga je neko nagovorio čak da po Jajcu oponaša maršala Tita, drži pressicu u sali AVNOJ-a i od sebe pravi pozorište.

Otad, evo, razmišljam jesam li prozvan da našem narodu ispričam ovu priču? Jesam li obavezan postaviti pitanje dr. Ceriću da posvjedoči javno je li od sredstava Svjetskog bošnjačkog kongresa finansirao svoju kandidaturu? Ako jeste, onda je to najgrublji vid kršenja povjerenja i poštovanja prema Bošnjacima koji su patriotski i finansijski podržali projekat SBK. Ako jeste, onda treba odmah da se povuče sa te funkcije - jer nije smio novac koji je dat za jednu namjenu trošiti u svoje privatne svrhe. A njegova kandidatura nije projekat SBK, već njegova privatna stvar.

Dok se ovo ne razjasni, pozivam da ni jedan Bošnjak ni jedne marke ne dadne u kasu SBK!

Druga priča

U džamiji u Malmeu promovirana je Bošnjačka nacionalna fondacija.

Na prethodnom osnivačkom skupu bilo je pet puta više naroda, vele mi. Što li sad naroda nema? Tu je muftija Zukorlić ono nešto izjavio oko Dodika. Govorio sam i ja. Kao glavni, obratio se dr. Mustafa Cerić. Govorio je o nekakvom vladaru u Španiji koji je napravio ćupriju, pa ga je narod optužio da je pokrao pare, pa je taj vladar rekao da do kraja života neće ići tom ćuprijom, da pokaže da nije pokrao pare -- ali, da on, dr. Cerić, hoće ići tom ćuprijom, iako i njega optužuju za nekakve pare.

Slušajući ovaj konfuzni govor dr. Cerića pomislio sam kako su mi se u obje situacije, bez mog traženja, prikazali hodnici podsvijesti bivšeg reisu- l-uleme, bivšeg kandidata, koji očito žalosno tumara kroz plantažu grijeha i pustinju ambicija. Kakve pare, odjednom?!

Poslije ću, uz neke kahve, saznati da su ljudi u dijaspori, na vjersko povjerenje, na instituciju bivšeg reisu-l-uleme, dali mnogo para za osnivanje i rad bošnjačkih institucija (SBK, BNF, BANU), a da se parama, navodno, gube tragovi. Jedan od njih, najvjerovatnije, vodi ka privatnoj kandidaturi dr. Cerića.

Moram i to reći: nije mi se nimalo dopao odnos muftije Zukorlića prema dr. Ceriću.

Stekao sam utisak, i siguran sam u to, da muftija Zukorlić sa nekom neobičnom strašću, uživa u tumaranju dr. Cerića.

Treća priča

Poslije ovog skupa u džamiji, bila je večera u dvorani pored džamije.

Puno naroda odsvakle. Narod nije završio sa večerom, a ustade dr. Cerić da drži govor - iako je maločas držao govor u džamiji. Svjedoci imaju, pa nek posvjedoče: Prvo, da je dr. Mustafa Cerić najavio svoju ponovnu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Drugo, da je dr. Mustafa Cerić rekao da će ako opet ne prođe u utrci za Predsjedništvo BiH, kandidirati se za reisul- ulemu, jer baš tada, i baš tako, padaju izbori za reisu-l-ulemu. Nastao je aplauz, dr. Cerić je pobjedonosno otišao, a večera se nastavila.

Ova treća priča mi je ubjedljivo najteže pala. Razumio sam da dr. Ceriću Svjetski bošnjački kongres ne znači ništa. Malehan je Kongres, malehni su Bošnjaci za njega. On ima želju da uđe u kakav zvanični kabinet, jal u Predsjedništvu, jal u Rijasetu, njega do iznemoglosti boli i razvaljuje ta ambicija, i meni je iskreno žao ovog značajnog čovjeka: došta je sebe doveo, da svoje padove i ponore prikazuje bez stida i obzira.

Gdje je izlaz?

Mustafa Cerić
Mustafa Cerić

Pokušao sam pomoći dr. Ceriću pred izbore, savjetujući ga da se povuče u ime jedinstva, da sačuva svoj historijski značaj od sebe samoga, i da prione na projekte Svjetskog bošnjačkog kongresa.

Evo, opet ću pokušati da dr. Ceriću kažem, kako ja vidim, šta je za njega najbolje.

Prvo šta treba dr. Cerić razumjeti, a i mi s njime, da on, dr. Mustafa Cerić, više nikad u životu neće biti reisu-l-ulema. Neće postati ni član Predsjedništva BiH, makar izbori bili svake hefte. A neće biti ni evropski muftija. Jedina šansa da se dalje ne sramoti u opsesiji da zasjedne na nekakvu funkciju, jeste da se bavi malim, finim hajrovima. Čak i to njegovo djelovanje po fejsbuku, gdje se naklapa u diskusijama sa raznim svijetom, djeluje neozbiljno.

Namjesto da gradi i vodi svjetsku bošnjačku mrežu, lider tog projekta, kao kakav pubertetlija, objavljuje lajkove i antilajkove po fejsbuku.

Veoma su upitni i stavovi koje dr. Cerić objavljuje po tom fejsbuku.

Kao da je nečiji igrač.

Pa nam poručuje: "Ja sam Čarli", dok se sav muslimanski svijet zgražava nad islamofobijom u Francuskoj, pa nam sugerira da se u Zvorniku dogodio teroristički napad, potpirujući tako režiranu odmazdu nad bošnjačkim povratnicima.

Mustafa Cerić
Mustafa Cerić

Cerić bio suradnik UDBE pod kodnim imenom "VEZIR"

• Mustafa efendija Cerić bio je agent za "unutarnju problematiku" za naselje "centar Zagreb"

Dok su Srebreničani i dalje podjeljeni oko toga treba li poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa efendija Cerić predvoditi vjerski obred 11. srpnja na ukopu ubijenih Srebreničana, oni koji se tome protive, kao razlog navode i to što je Cerić bio suradnik UDBE -- sanela.info-1745

Doduše, i muftija Zukorlić je govorio da "teroristički napad u Zvorniku nije slučajan".

Dalo bi se štošta još analizirati u tim fejsbučkim istupima dr. Cerića, ali iz poštovanja prema onih 20 godina, što je bio na čelu Islamske zajednice - mi to ne činimo.

Za mene osobno postoje dvojica likova koji se zovu dr. Mustafa Cerić.

Prvi je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić čije djelo iznimno poštujem i branim. O tome sam mnogo pisao. Nakon reisu-l-uleme Čauševića, reisu-l-ulema Cerić je sigurno najhrabrije branio bošnjački narod. Stvorio je jedan retorički model odvažnog govora o svojim interesima. Nema sumnje da su njegovih 20 godina na čelu Islamske zajednice jedna historijska gromada koju treba trajno poštivati, uzimati kao uzor, braniti od svih, pa i od dr. Mustafe Cerića.

Drugi lik pod imenom dr. Mustafe Cerića je jedna tragična figura, čovjek koji se nije snašao nakon silaska sa pozicije reisu-l-uleme, kada je pokazao neočekivanu, tragičnu i tužnu opsjednutost Dunjalukom i potrebom da nešto važno bude.

Ovaj drugi lik koristi resurse onog prvog lika, i u ime njegovih zasluga radi stvari koje ne bi smio raditi. Na žalost, tu njegovu slabost koriste njegovi prvi saradnici, kako bi njega unizili, a sebe izdigli, tako da je danas nezvanični šef SBK, BANU i BNF, zapravo, muftija Zukorlić.

Ađutanti muftije Zukorlića

Muamer Zukorlić
Muamer Zukorlić

Muftija je i akademik, iako nema akademskog djela -- on je i politički i vjerski "lider u Bošnjaka", kako mu tepa osoblje ovih institucija.

Zapravo, prvi saradnici dr. Cerića ne zovu dr. Cerića "liderom u Bošnjaka" -- već tako zovu muftiju Zukorlića. Kad analizirate ekipu koja je dr. Cerića navratila na kandidaturu, i koja ga je uspješno vodila do izbornog i svakog drugog poraza - zapravo prepoznate ađutante muftije Zukorlića.

S obzirom na autoritarni, zatvoreni, podzemni karakter te strukture oko muftije Zukorlića, kojega prate revolveraši i kabadahije - priča o SBK, BNF i BANU neće odmaknuti dalje od dva-tri novopazarska sokaka. Kakvo Sarajevo, i kakva Štrosmajerova! Nije svako jednako otporan na iskušenja.

Nije dr. Mustafa Cerić kriv što nije razumio, što nije imao snage, što mu nije dato, što je pao tamo gdje bi trebalo suvereno da leti. On može biti kriv samo ako ne razumije da svojim dunjalučkim ambicijama ugrožava, uspomenu na jednog od najvažnijih reisu-l-ulema u bošnjačkoj povijesti.

Ako dr. Cerić nastavi trajati u ambicijama da bude član Predsjedništva BiH, da ponovo bude reisu-l-ulema - trajat će u padu i sramoti.

izvor: depo.ba-138891

 

 

Nastavak trajanja u padu i sramoti Mustafe Cerića

SAOPĆENJE SBK: ISTUPI KOLUMNISTE FATMIRA ALISPAHIĆA U MEDIJIMA

Mustafa Cerić
Mustafa Cerić

Objavljeno: 03. nov 2015 | Mustafa Cerić

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Informativna služba Svjetskog bošnjačkog kongresa, najoštrije osuđuje, te osjeća moralnu obavezu i dužnost demantirati navode Fatmira Alispahića, koji su ovih dana objavljeni u Zagrebačkom preporodu, a potom preuzeti od strane određenih bh.portala.

Naime, samoporoklamovani zaštitnik Bošnjaka i bošnjačkih interesa, Fatmir Alispahić, svojim klevetama, lažima i obmanama, pokušava nanijeti štetu ugledu Svjetskog bošnjačkog kongresa SBK, predsjednika dr. Mustafe Cerića, te svih okupljenih oko ove ideje.

U kolumni, pod naslovom "Sunovrat bivšeg reisa", objavljenoj 01. novembra, na portalu depo.ba, Alispahić je naveo niz proizvoljnih i potpuno neprovjerenih informacija, među kojima i informaciju o navodnoj zloupotrebi novca od strane Svjetskog bošnjačkog kongresa u korist kampanje dr. Mustafe Cerića za člana Predsjedništva BiH.

Iskreno nam je žao da se čovjek koji sebe smatra bosanskim patriotom, moralno i duhovno osvještenim, čija pisana riječ treba da bude uzor ponašanja drugima, spušta na ovako nizak nivo, ističući u prvom planu prvenstveno svoju beskrupuloznost u čijoj pozadini je finansijska nadoknada, kao jedina vodilja pred kojom se paganski klanja.

S obzirom da u navedenom tekstu Fatmir Alispahić, lik i djelo dr.Cerića dijeli na dvije ličnosti, na način da jednu poštuje, a nad drugom se zgražava, iznijet ćemo stav o svim licima Fatmira Alispahića, koja smo, nažalost, imali priliku upoznati

Podržali smo Fatmira Alispahića, kolumnistu

Fatmir Alispahić
Fatmir Alispahić

SBK je nesebično pružio podršku Fatmiru Alispahiću, kolumnisti, čak i u trenucima kada je okarakterisan kao potpuno nepoželjna osoba u društvenom, poslovnom, moralnom i duhovnom smislu. Naša podrška bila je, kako finanasijske, tako i moralne i duhovne prirode. U to vrijeme nismo bili svjesni njegove pohlepe i želje da se po svaku cijenu okoristi, te smo mu nesebično dali utočište u okviru naših institucija, smatrajući da ima osjećaja za probleme Bošnjaka, tj. da ih prepoznaje i donekle ukazuje na moguća riješenja.

Odajemo mu počast na istinski dobroj glumi u javnosti, jer u njegovo navodno bošnjaštvo, malo ko bi posumnjao, pa je tako i nas uspio zavarati.

Fatmir Alispahić, sitnošićarski reketaš

Razočarali smo se u Fatmira Alispahića, sitnošićarskog reketaša

Mnogo je situacija u kojima smo se postidjeli Fatmira Alispahića, sitnošićarskog reketaša, te bili prisiljeni pretrpjeti sramotu koju nam je nanosio svojim ponašanjem, a koje se odnosi na traženje novca, čak i od ljudi sa kojima se prvi put susreo. Kao izuzetno ozbiljna i predana institucija, nećemo se spuštati na nivo na koji se Alispahić spustio interpretiranjem iskrivljenih verzija određenih događaja, ali kad se već dotakao Malmea (Švedska), da onda kažemo da se i tu pokazao u najgorem mogućem svjetlu, javno iskazujući svoju pohlepu i neviđeni bezobrazluk.

Naime, iako su Alispahiću bili plaćeni svi troškovi putovanja (prijevoz, smještaj, hrana) kao i naknada od 500 eura za govor koji je tom prilikom održao, Fatmir Alispahić je bezobrazno zahtijevao od domaćina da mu se isplati novac po osnovu nekorištenja usluga noćenja u hotelu, jer je on "pronašao drugo mjesto gdje je boravio (noćio) tokom boravka u Malmeu". Domaćini su bili šokirani ovako mizernim i nedoličnim postupkom, Fatmira Alispahića, a mi smo se, kao nebrojeno puta do tada, trudili pokriti njegovu sramotu.

Naš odnos prema ovom sitnošićarskom reketašu, kulminirao je u vidu "kapi koja je prelila već punu čašu", kada smo uvidjeli da većinu sredstava za organizaciju javnih tribina zadržava za sebe. Na vagi Fatmirovog "patriotizma", suprotni tas na kojem su se nalazili incidenti ovog sitnošićarskog reketaša, "patriotizam" je polahko dobijao izgled nakaradnog teatra, što nam je itekako postalo jasno.

Fatmir Alispahić, budžetski korisnik

Ovdje i mi postavljamo pitanja

Malo je onih koji znaju da Fatmir Alispahić nije nikakav "bošnjački vitez", usamljen u svojoj borbi za prava Bošnjaka, već budžetski korisnik koji svoju redovno nezarađenu plaću prima s leđa poreznih obveznika, tj.građana, i to kao uposlenik Općine Tuzla, u Odjelu za kulturu.

S obzirom na brojne aktivnosti Fatmira Alispahića, putovanja i angažmane, kao istinske patriote i Bošnjaci, odani našoj zemlji i istrajni u borbi da svojim aktivnostima doprinesemo boljoj budućnosti svih Bošnjaka, postavljamo slijedeća pitanja, kolumnisti, sitnošićarskom reketašu i budžetskom korisniku, Fatmiru Alispahiću, ali i onima koji su, barem na papiru njegovi poslodavci.

1.) Uzimajući u obzir da je u svim javnim institucijama zvanično radno vrijeme od 08.00h - 16.00h (od ponedjeljka do petka), uz mogućnost korištenja pauze u trajanju od 30 minuta dnevno, kako se evidentiraju putešestvije Fatmira Alispahića, uposlenika Odjela za kulturu, Općine Tuzla? Da li on koristi godišnji odmor, i koliko dana godišnjeg odmora ima u tom slučaju? Ili se vodi kao da je na bolovanju, pa u "depresiji od prečeste bolesti" putuje svijetom, na račun drugih i za svoju ličnu korist?

2.) S obzirom na to da Fatmir Alispahić, osim redovne plaće koju ostvaruje kao budžetski korisnik, ostvaruje i prihode po osnovu Ugovora o djelu (honorara), postavljamo pitanje da li na iste plaća porez na doprinose, ili kao "veliki Bošnjak i odani patriota", izbjegava i ovu obavezu?

3.) Da li u Općini Tuzla postoji Pravilnik o radu, kojim je regulirano radno vrijeme uposlenika, ili ovaj sitnošićarski reketaš ne podliježe tom Pravilniku, jer se poslodavci boje da bi i o njima mogao interpretirati neku, samo njemu znanu, priču? Uistinu, malo je onih koji bi se zamjerili ovom "velikom Bošnjaku", prljave duše i još prljavijih sitnošićarskih interesa, koji ne preza ni od čega zarad lične koristi i zarade.

4.) Voljeli bismo znati, da li je Fatmir Alispahić, kao veliki vjernik i Bošnjak, svjestan da nezarađena plata koju redovno harči s leđa svih nas, poreskih obveznika, u duhovnoj sferi predstavlja haram, u moralnoj - prevaru, a u ovozemaljskoj - zloupotrebu položaja u svrhu bogaćenja?

Moguće je da ova pravila ne važe za Fatmira Alispahića, jer on već odavno izigrava bezgriješno biće, te je u svojoj svijesti stvorio predstavu da sve što on radi ne može biti ni u kakvoj vezi sa podlošću i grijehom.

Fatmir Alispahić
Fatmir Alispahić

Shodno svemu navedenom, na kraju bismo konstatirali već općepoznatu činjenicu da ljude obično angažuju za određeni posao, za koji budu i plaćeni. Samo kod Fatmira Alispahića postoji novo ekonomsko načelo, da se čovjek, ničim izazvan, samostalno za nešto angažuje, a onda od drugih traži da mu se taj angažman plati.

Ovim putem želimo dati doprinos Fatmiru Alispahiću u njegovoj nakani rješavanja egzistencijalnog problema, te ga toplo preporučiti kao kolumnistu, svima koji ubuduće izraze želju pisati i reći nešto loše o dr.Mustafi Ceriću.

Mi smo na vlastitu štetu upoznali sva lica Fatmira Alispahića, te s pravom možemo kazati da je on odličan partner u pohlepi, klevetama, lažnom bošnjaštvu i sitnošićarskim interesima, a takvima u našim redovima nema mjesta.

Informativna služba

izvor: sbk.eu.com