Lažni terorizam u RS

Lažni terorizam u RS

Razotkriven lažni terorizam u RS: "Dalas" trebao da izgori jer je bio osiguran na pet miliona KM?

hotel dalas bijeljina

Objavljeno: 04. nov 2015

Bijeljina - Euroblic je danas objavio zanimljive informacije o hotelu "Dalas" i vlasnici Gabrijeli Petrović alias Mirsadi Pobrklić. Prema pisanju ovog lista, hotel "Dalas" je osiguran na čak pet miliona KM. Dok u "Viner Jahorina" osiguranju nisu željeli ni potvrditi ni demantirati ovu informaciju Euroblis od izvora bliskih istrazi saznaje da je upravo u ovoj osiguravajućoj kući hotel procijenjen na pet miliona maraka - "Kako je moguće da je hotel koji izgleda kao obična kuća procijenjen na toliki iznos odgovor je koji će morati da ponudi policijska istraga" - piše Euroblic.

Kada se ovim informacijama dodaju saznanja da je u hotelu "Dalas" pronađeno stotinjak litara benzina i nekoliko hepok kockica (nije bilo eksploziva), logičnim se čini zaključak da je sve bilo spremno da hotel izgori i vlasnik naplati pet miliona KM od osiguranja. Informacije koje donosi Euroblic značajno mijenjaju sliku o navodnom pripremljenom terorističkom napadu.

MUP Republike Srpske će morati pronaći jak argument za svoje tvrdnje. Klupko se počelo polahko odmotavati. Svi su izgledi da policija RS ne zna raditi ništa bez podmetanja i prevara, naročito prema Bošnjacima.

izvor: sandzakpress.net

 

MUP RS teško obmanuo javnost: U Janji pripremana prevara sa osiguranjem, a ne teroristički napad

Slobodan Vasković
Slobodan Vasković

Objavljeno: 15. nov 2015 | Slobodan Vasković

MUP RS teško je obmanuo javnost tvrdnjama da je u Janji kod Bijeljine pripreman težak teroristički napad na građane tog mjesta. Istina je da je pripremana prevara jedne osiguravajuće kuće, ali da su propagandisti Milorada Dodika iskoristili ta saznanja i činjenicu da jeste bilo pripremljeno paljenje Hotela "Dalas", kako bi javnosti plasirali tešku laž o terorističkom napadu.

Glavni protagonisti ove lažne, ali i veoma opasne priče, koja jeste doprinijela narastanju međunacionalnih tenzija, su Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS i Predrag Ćeranić, šef paraobavještajne službe, koja je infiltrirana unutar policijske strukture ovog entiteta.

MUP RS je 30. oktobra ove godine objavio da je u Hotelu "Dalas", u naselju Janja kod Bijljine, spriječen teroristički napad.

Dan poslije, 31.10., ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je "Glasu Srpske" da je cilj terorističkog napada bilo izazivanje vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti, s obzirom na to da je Janja većinski naseljena bošnjačkim stanovništvom.

- Stotinjak flaša napunjenih benzinom i plinske boce bile su povezane čaršavima. Da je to zapaljeno, došlo bi do velike eksplozije koja bi imala šire razmjere. Izgorjele bi i kuće u okolini u kojima žive Bošnjaci, a odnosi u RS i u BiH bili bi destabilizovani. Da taj pokušaj terorističkog čina nije osujećen, došlo bi do međunacionalne netrpeljivosti i nestabilnosti - kaže Lukač.

U "Glasu" se oglasio i Predrag Ćeranić, šef privatne Dodikove Udbe, koji je istakao da je policija bila izuzetno efikasna i da je obavila veliki posao i spriječila ogromne posljedice.

Teroristički čin bi u trenutno složenoj političkoj situaciji u BiH dolio ulje na vatru čak i kad ne bi bilo ljudskih žrtava. Taj dio Janje naseljen je bošnjačkim stanovništvom, pa nije teško pretpostaviti kako bi politička situacija bila usložnjena u smislu ugrožavanja bezbjednosti povratnika. Za svaku pohvalu je sve ono što je preduzeo MUP RS - rekao je Ćeranić.

Jedini koji u ovom slučaju stvarno žele doliti ulje na vatru i ugroziti bošnjačko-srpske odnose jesu upravo Lukač i Ćeranić.

Gabrijela Petrović, vlasnica "Dalasa" namjeravala je zapaliti hotel, kako bi naplatila od osiguranja milion i po evra.

Petrovićeva je na tu sumu osigurala "Dalas", čija je realna vrijednost 150 hiljada evra. Da je uspjela u svojoj nakani, prevarila bi osiguranje. To njoj nije prvi slučaj, jer je već izvršila prevaru osiguravajuće kuće, inscenirajući paljenje svog vozila "Mercedes".

Sve ovo rečeno mi je u MUP RS.

"MUP RS imao je informaciju o pripremi prevare 15 dana prije nego što su navodno otkrili veliku teroristićku zavjeru, ali nisu ništa preduzimali. Reagovali su tek kada im je iz Sipe dostavljena informacija da se prevara priprema. Sve su potpuno lažno predstavili kao sprečavanje terorističkog napada, sa ciljem promocije Uprave za borbu protiv terorizma koju kontroliše Ćeranić", tvrde moji izvori iz vrha MUP RS.

Oni se pitaju da li je stvarna namjera bila da se dozvoli paljenje hotela, kako bi "teroristička" prijetnja bila što vjerodostojnija(?!) i ukazuju da se reagovalo tek nakon dojave Sipe.

Sam Ćeranić je, dan nakon "akcije", u "Glasu" rekao da je "Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma opravdala povjerenje ministra Lukača koji ju je nedavno formirao".

Naravno, Ćeranićevi "udbaši" preuzeli su "istragu" i, što je interesantno, ne vode je nadležni iz Odjela za borbu protiv terorizma, već Odjel za prevenciju.

I na ovom slučaju se pokazalo kakvim sve opasnim nedjelima su se spremni služiti i Lukač i Ćeranić i koliko je ovaj dvojac zaista opasan i spreman na sve.

Ćeranić je zvanično savjetnik Lukača. Do sada njih dvojica nisu uspjeli raskrinkati nijednog teroristu, a imali su nekoliko "uspješnih" akcija.
Jedino su uspješni u terorisanju i plašenju javnosti svojim suludim "akcijama" i izmišljotinama.

izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com