Predsednica Skupštine Srbije sa hidžabom

Predsednica Skupštine Srbije sa hidžabom

DA LI BISTE JE PREPOZNALI? Ovako Maja Gojković izgleda u hidžabu!

Maja Gojković
Maja Gojković

• Hidžab u užem smislu podrazumeva veo ili maramu koju nose neke žene islamske veroispovesti - a u širem smislu odevanje žena u islamu uopšte. Hidžab predstavlja simbol skromnosti, privatnosti i morala

Objavljeno: 23. nov 2015

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nastavlja i danas postu Iranu, gde boravi na poziv predsednika Laridžanija. Inače Maja Gojković je na pomenuti sastanak došla odevena u hidžab.

Gojkovićeva će drugog dana dvodnevne posete razgovarati sa potpredsednikom Irana Ešhadom Džahangirijem, savetnikom vrhovnog verskog vodje za spoljnu politiku Akbarom Velajatijem i ministrom spoljnih poslova Mohamadom Džavadom Zarifom.

U razgovoru sa tamošnjim zvaničnicima juče je istaknuto da ima prostora da se trgovinska razmena dve zemlje, koja sada iznosi oko 20 miliona dolara, poveća, a povrdjena je i podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Prvi susret je Gojkovićeva je imala sa predsednikom Islamske konsultativne skupštine Irana Alijem Laridžanijem, koji je potvrdio podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Nazad u kavez, ženo!

Biljana Srbljanović

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović ocenila je da joj nije jasno da li Maja Gojković razume kakvu poruku tim hidžabom šalje ženama u Iranu - "Nazad u kavez!"

Gojković je zahvalila Iranu po pitanju nepriznavanja Kosova i Metohije, a Laridžani je ocenio da poseta može da otvori novo poglavlje za razvoj privrednih odnosa dve zemlje i dodao da je aktuelni trenutak prava prilika za realizaciju potencijala za saradnju.

Gojković se sastala i sa kopredsednikom Mešovite komisije za trgovinu Vlade Irana i ministrom za trgovinu, rudarstvo i industriju Emadom Zadehom i tom prilikom je konstatovano da ima prostora da se poveća trgovinska razmena.

Ocenili su i da je u tom smislu posebno važno zasedanje Mešovite komisije za trgovinu, čiji je naredni sastanak u planu.

U Delegaciji Skupštine Srbije je i član grupe prijateljstva parlamenta sa Iranom poslanik Dragomir Karić, koji će imati susrete u Privrednoj komori Irana.

izvor: kurir.rs-2030469