Saša Radulović o širenju panike

Saša Radulović o širenju panike

Saša Radulović: Skandalozan pokušaj razaranja državnih institucija

Saša Radulović
Saša Radulović

• Na delu je skandalozan pokušaj konačnog razaranja svih državnih institucija izazivanjem haosa u glavama ljudi, unošenjem panike među građane i pakovanjem atmosfere nekakvog državnog udara, naveo je u saopštenju "Pokret Dosta je bilo - Saša Radulović"

Objavljeno: 29. nov 2015

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" sapštio je danas da je u Srbiji na delu razaranje pravne države i zatražio da institucije hitno počnu profesionalno i nezavisno da rade svoj posao.

"Vanredna konferencija ministra policije, kao i vanredni program nacionalne televizije u službi Aleksandra Vučića, skandalozan su pokušaj konačnog razaranja svih državnih institucija izazivanjem haosa u glavama ljudi, unošenjem panike među građane i pakovanjem atmosfere nekakvog državnog udara" - naveo je Pokret u saopštenju.

Taj pokret je dodao da u pravnoj državi policija i tužilaštvo rade svoj posao, a ne drže konferencije za novinare sa naoružanim ljudima u maskirnim uniformama u pozadini, ne ometaju sopstvenu istragu vestima o tome da je premijer bio na poligrafu i "prošao".

"U Srbiji se ni tužilaštvo ni policija očigledno ne pitaju ništa, nego premijer sam sprovodi istragu, naruči saslušanje samog sebe, 'naučnom' metodom - poligraf. A onda ministar policije na konferenciji za medije objavi da premijer nije kriv. Tužilaštvo i sud mu ne trebaju" - naveo je Pokret.

Pokret je osudio i zloupotrebu frekvencije nacionalne televizije TV Pink za optuživanje stranih zemalja da učestvuju u izmišljenom državnom udaru, za iznošenje lekarskih nalaza pacijenata, zatim pisanje Informera i Kurira, koji na isti način učestvuje u kreiranju atmosfere straha.

U saopštenju Pokret je zatražio i da Ministarstvo kulture i informisanja i REM u skladu sa svojim ovlašćenjima spreči dalju zloupotrebu medija.

izvor: kurir.rs-2038217