Šepić: Neka Zvizdić predloži smjenu Pendeš

Šepić: Neka Zvizdić predloži smjenu Pendeš

Šepić: Neka Zvizdić predloži smjenu Pendeš protiv koje je potvrđena optužnica

Senad Šepić
Senad Šepić

Objavljeno: 27. nov 2015

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić (SDA) izjavio je na posljednjoj sjednici ovog doma kako je očekivao da će se pred poslanicima naći pokretanje inicijative za smjenu HDZ-ove ministrice obrane BiH Marine Pendeš, protiv koje je zvanično potvrđena optužnica za zloupotrebu položaja, piše Oslobođenje.

Ministarstvo sigurnosti BiH oduzelo je ministrici obrane pristup tajnim i vrlo tajnim podacima i to zbog potvrđene optužnice u postupku koji se protiv nje vodi pred Sudom BiH.
Pendeš se tereti za nesvjestan rad i krivotvorenje službene isprave, odnosno da je u svojstvu službene osobe imenovane dužnosnice u institucijama izvršne vlasti (zamjenica ministra obrane u prošlom mandatu, op. a), omogućila da se savjetniku u njenom kabinetu Ivi Miri Joviću isplaćuju plaće i naknade, iako nije redovno dolazio na posao niti bio prisutan na radnom mjestu.

- Pošto već imamo inicijativu i obrazloženja političke prirode za smjenu ministra Demokratske fronte Slavka Matanovića, o kojoj bi se trebali izjasniti na idućoj sjednici Predstavničkog doma 10. prosinca, čini mi se puno logičnijim i odgovornijim pristupom baviti se pitanjem smjene ministrice kojoj je oduzeto pravo pristupa tajnim podacima, a koja treba voditi poslove pristupa BiH u NATO, kazao je Šepić.

Pošto nam predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović u zadnje vrijeme, naglasio je Šepić, pokušava prikazati da vodi europske i druge procese u BiH, na ovom pitanju to može i treba konkretno pokazati djelima, "a ne samo pričom, jer to je Europa i tako bi mu mogli ljudi vjerovati".

- Zato sam očekivao da nam predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, uz zahtjev Čovića, predloži i smjenu ministrice Pendeš, jer to su europski put, standard i reforme koje trebaju ovoj zemlji. Vjerujem da ćemo ove korake i obrazloženja imati na narednoj sjednici, jer ćemo tako našim građanima pokazati kredibilitet i kapacitet za reforme, zaključio je Šepić.

izvor: iskorak.ba