Zalegli Ravnatelja Zrinke K

Zalegli Ravnatelja Zrinke K

SAČEKUŠA U ZAGREBU: Ranjen Michael Ljubas, vlasnik portala u Hrvatskoj, BiH i Srbiji

Michael Ljubas
Michael Ljubas

• Zagrebačka policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem koji je, najvjerojatnije u pomno planiranoj sačekuši, ranio Michaela Ljubasa, poduzetnik koji je, između ostalog, vlasnik portala Dnevno.hr, Dnevno.ra, Dnevno.ba i tjednika 7Dnevno

Objavljeno: 07. dec 2015

Do pucnjave je došlo oko 18:50 sati na Ininoj benzinskoj pumpi na Selskoj cesti u Zagrebu.

Na mjesto nesreće odmah je pristigla Hitna pomoć, ali i policija.

Navodno u zločinu počinitelj nije bio sam. Svjedoci kažu da je imao najmanje još jednog pomagača. Istražitelji pregledavaju snimke nadzornih kamera, kako na benzinskoj pumpi tako i na okolnim zgradama.

Pojedini očevici spominju da je počinitelj imao i pomagača, da su pobjegli motorom, što je navodno snimljeno na nadzornim kamerama Inine benzinske pumpe. Ako se ta informacija pokaže tačnom, to bi značilo da Ljubas nije bio slučajna meta već se radi o pomno isplaniranom napadu.

Hina javlja da se iz izvora bliskih istrazi doznaje da je bio meta napada, a ne kolateralna žrtva pljačke benzinske pumpe. Policija ni u jednoj izjavi, kao niti prvoj SMS poruci medijima nije spomenula da je na benzinskoj pumpi u Selskoj u pitanju bila pljačka ili pokušaj tog nedjela.

Da nije riječ o 'običnom' zločinu svjedoči i podatak da su na uviđaju uz mnoštvo kriminalističkih službenika bili i visokorangirani policijski dužnosnici.

No, advokat Zvonimir Hodak za Hinu je izjavio da je razgovarao s Ljubasom koji tvrdi da je ranjen u pokušaju pljačke na benzinskoj pumpi.

- Bili smo u kafiću koji se nalazi svega par metara od mjesta gdje se to dogodilo, no nismo čuli nikakvu pucnjavu, iako je prozor bio otvoren. Da se nešto događa, shvatili smo kada smo čuli da dolaze policija i Hitna. Izašli smo vani i vidjeli čovjeka kako leži na podu, pored otvorenih vrata crvene Honde. Bio je u nesvijesti, a sebi je došao kada je došla Hitna, koja ga je odvezla - kazao je jedan od gostiju kafića, u blizini kojeg je Ljubas ranjen.

Po onom što je sada poznato, Ljubas je propucan u trenutku kada je izašao iz vozila, što također upućuje da su ga napadači pratili, a neslužbeno se spominje da bi mogući motiv napada mogli biti dugovi. To bi značilo da će policija u potrazi za Ljubasovim napadačem(ima) zasigurno morati pročešljati i poslovanje brojnih tvrtki koje se povezuju s njim. On se inače u javnosti prije par mjeseci spominjao kao jedan od većih poreznih dužnika, čije su tvrtke upale u financijske probleme, a neke su završile i u stečaju.

Michael Ljubas - Poslodavac bolesne novinarke Zrinke K.

Zrinka K.
Zrinka K.

Tko je Zrinka K. -- sanela.info-3530

Obzirom da je Ljubas i vlasnik portala Dnevno.hr, policija će se zasigurno baviti i tim djelom njegovog poslovanja, tim više što portal Dnevno ima i registrirane domene u Srbiji i BiH.

Drugim riječima, iako se za sada kao motiv ranjavanja spominju dugovi, nije nemoguće i da se Ljubas nekim zamjerio načinom na koji njegovi portali izvještavaju.

O Ljubasovom ranjavanju sinoć se oglasilo i Hrvatsko novinarsko društvo. - Ne znam niti motive niti detalje tog slučaja, no osuđujem svaki napad na bilo koga. A s obzirom da je gospodin Ljubas vlasnik barem jednog medija, kada budemo znali više detalja o događaju, obratit ćemo se i priopćenjem - kazao je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković.

izvor: slobodna-bosna.ba-25223

Tko je Michael Ljubas

Michael Ljubas: Čovjek koji je uništavao firme i pokretao nacionalističke medije

KONTROVERZNI tajkun Michael Ljubas koji stoji iza portala Dnevno.hr i Dnevno.rs te tjednika 7Dnevno upucan je u nogu večeras u Zagrebu te je prevezen u bolnicu. Tvrdi kako nije on bio meta -- index.hr-860929