Radončić odbio ulazak u Vijeće ministara BiH

Radončić odbio ulazak u Vijeće ministara BiH

Nakon sastanka sa Izetbegovićem: Radončić odbio ulazak u Vijeće ministara BiH

Fahrudin Radončić i Bakir Izetbegović
Fahrudin Radončić i Bakir Izetbegović

• U Predsjedništvu BiH danas su razgovarali predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik SBB Fahrudin Radončić

Objavljeno: 18. dec 2015

Ovom prilikom je izraženo zadovoljstvo da je koalicija SDA-SBB potpuno stabilizirala stanje u Federaciji, BiH, pa i u regionu. Također, istaknuto je da se implementacija koalicije na nivou kantona i Federacije, te imenovanja u nadzornim odborima ili na drugim pozicijama, provode po dogovorenoj dinamici.

Povodom očekivanja da će 30. decembra na Predstavničkom domu Fahrudin Radončić biti imenovan za ministra prometa i komunikacija, a Bakir Dautbašić za zamjenika ministra odbrane, predsjednik SBB-a Radončić je upoznao Izetbegovića da on osobno ne želi ući u Vijeće ministara. Razlog tome je što je svom biračkom tijelu obećao depolitizaciju pravosuđa i suprotstavljanje montiranim političkim procesima, a da se oni, kako je kazao, nastavljaju još žešće. (FENA)

izvor: oslobodjenje.ba

Upali svjetlo, Zaime!

Bakir Izetbegović

Kada bi Zaim čuo škripanje stolica, potom komešanje koje bi dolazilo iz neke lože u parteru zeničke kino-dvorane, odmah bi upalio svjetlo i predstava bi bila prekinuta. Značilo je to da je bezobrazlucima u prostoru kulture odzvonilo -- sanela.info-6734