Zločinački režim RS protiv Ranke Mišić

Zločinački režim RS protiv Ranke Mišić

Slobodan Vasković: Kriminalni i zločinački režim iz RS-a fizički je ustao na jednu ženu - predsjednicu Saveza sindikata RS Ranku Mišić

Slobodan Vasković
Slobodan Vasković

• Svako ko vidi postupanje vlasti prema predsjednici Saveza sindikata Republike Srpske Ranki Mišić može razumjeti dubinu poraza naroda i užas nasilnog, brutalnog, kriminalnog i zločinačkog režima koji vodi Republiku Srpsku i koji pokušava da sruši državu, komentar je novinara Slobodana Vaskovića na današnja dešavanja u Banjoj Luci

Objavljeno: 28. dec 2015 | Er. M.

Vasković je u izjavi za Klix.ba kazao da je mnogo kritikovao predsjednicu Saveza sindikata RS-a Ranku Mišić, ali da je činjenica kako ona zaslužuje najdublje poštovanje zato što je pokazala kako se može oduprijeti jednom brutalnom i nasilnom režimu koji je fizički ustao na jednu ženu.

"Ranku Mišić su danas udarili u glavu, potom su joj prijetili visoki funkcioneri i na kraju su je iznijeli iz dvorane, a Ranka Mišić nije napravili niti jedan incident. Što se tiče režima i njegovog nasilja, ovo je samo nastavak i ovo je njihova pirova pobjeda", kazao je Vasković.

Ranka Mišić nasilno izbačena iz skupštine RS

Published on Dec 29, 2015 -- Dragan Čavić snimio mobitelom kako je Ranka Mišić izneta iz Narodne skupštine RS

Predsednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić primljena je sinoć, iza 22 sata, u ambulantu hitne pomoći Doma zdravlja Banja Luka, zbog povišenog krvnog pritiska, te jakih bolova u predelu glave i kičmenog stuba. Ranka Mišić je upućena na kontrolne preglede u Univerzitetsko-klinički centar gde joj je urađen CT snimak glave i kontrolni pregled kičme. Naime, ona je nedavno operirala dva pršljena na Klinici za neurologiju UKC RS.

Predsednica Sindikata je tokom protesta protiv donošenja novog zakona o radu, održanih ispred Narodne skupštine, bila oborena na tlo prilikom pokušaja proboja policijskog kordona, kada je primila i udarac u glavu. Također, Mišić je grubo fizički maltretiralo osiguranje u Narodnoj skupštini, koje ju je u pokušaju nasilnog izbacivanja iz skupštinske sale vuklo po podu.

On je dodao da vlasti u Republici Srpskoj zaslužuju najveći mogući prezir i ništa drugo.

"Što se tiče opozicije, osim poslanika Dragana Čavića, Adama Šukala i Gorana Đorđića, svi ostali opozicionari zaslužuju još veći prezir. Ako ni zbog čega drugog, onda što nisu spriječili da Ranka Mišić, jedna gospođa, budu iznesena na onakav način iz NSRS-a", rekao je Vasković.

Podsjećamo, u Banjoj Luci se održava sjednica Narodne skupštine RS-a, a odobrieno je da se predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić obrati u Skupštini. Mišić se obratila zastupnicima mimo govornice zbog čega je osiguranje bukvalno iznijelo predsjednicu Saveza sindikata iz sale u hodnik.

Opozicija napustila zasjedanje, traži se ostavka Vlade

Nereredi u RS 28. dec 2015
Nereredi u RS 28. dec 2015

Zbog izbacivanja Ranke Mišić iz skupštinske sale, opozicija je napustila zasjedanje

Došlo je i do sukoba radnika i policije koja je oborila predsjednicu Saveza sindikata RS-a Ranku Mišićku na zemlju koju su radnici podigi

Dragan Čavić tokom svoga obraćanja kazao je da se kompletna Vlada treba mijenjati, prvo premijerka, pa nakon toga i svi ostali. Prije toga Vukota Govedarica je zatražio od Nenada Stevandića da nakon usvajanja zakona podnese ostavku.

Protesti ispred parlamenta RS: Sukobili se radnici i policija

srpaska protest

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović odbila je razgovarati sa predsjednicom Saveza sindikata RS-a nakon čega su radnici krenuli ka Narodnoj skupštini Republike Srpske

Došlo je i do sukoba radnika i policije koja je oborila predsjednicu Saveza sindikata RS Ranku Mišićku na zemlju koju su radnici podigli. Navodno su počela i hapšenja, a radnici idu dignutih ruku prema NSRSu. Mišić je pozivala policiju da "ne ide na svoj narod".

Naguravanje radnika i policije ubrzo je prestalo, a Mišić trenutno pregovara sa policijom da ih puste da uđu u Narodnu skupštinu RS što policija ne dozvoljava pod obrazloženjem da to nije miran skup.

Okupljeni radnici uzvikuju: "Lopovi, lopovi"!

izvor: klix.ba-151228135