Dan kad su Cerić i Zukorlić krenuli u pljačku Bošnjaka

Dan kad su Cerić i Zukorlić krenuli u pljačku Bošnjaka

Fatmir Alispahić
Fatmir Alispahić

Objavljeno: 30. dec 2015 | Fatmir Alispahić

Na današnji dan prije tri godine, osnovan je Svjetski bošnjački kongres SBK. Posljednja Skupština održana je prije dvije godine - što znači da SBK radi protuzakonito, jer je po Statutu (str. 8) obavezan sljedeće - "Redovna skupština se sastaje po potrebi, a najmanje jednom u toku kalendarske godine, i ima za cilj kontrolu rada putem razmatranja godišnjeg izvještaja o radu Udruženja".

S obzirom da su u SBK na ime financiranja nacionalnih projekata ušle stotine hiljada eura, od kojih nije realizovan ni jedan projekt, te da SBK već dvije godine posluje na crno, pod kriminalnim okolnostima, jer nikome ne podnosi završni račun i financijski izvještaj - Bošnjaci su dužni otkazati povjerenje ovoj pljačkaškoj instituciji i njenim liderima Ceriću i Zukorliću.

Svaki Bošnjak koji i dalje podržava SBK, Cerića i Zukorlića, direktno podržava njihovu pljačku bošnjačkog naroda i taj kriminalni bezobrazluk, gdje se od naroda uzimaju pare kojima se gubi svaki trag.

Mustafa Cerić - Muamer Zukorlić
Mustafa Cerić - Muamer Zukorlić

Potpuno je neshvatljivo kako ikakav Bošnjak može podržavati ikakvog Bošnjaka koji siledžijski odbija ispuniti svoju zakonsku i moralnu obavezu da narodu podnese račun za novac koji je uzeo i emanet koji je preuzeo.

Cerić i Zukorlić su uzimali novac za SBK, a niti su kakav projekt realizirali, niti su podnijeli račun o ulasku i izlasku sredstava. Da li onim okupljenim Bošnjacima u sali BKC u Sarajevu, koji su došli da "nakon 100 godina ustoliče Zukorlića za bošnjačkog lidera", smeta činjenica da taj njihov Zukorlić ponižava bošnjačke dobrotvore jer mu je normalno da "zagubi" stotine hiljada eura i da nikome ne podnosi račun?!

Cerić i Zukorlić se oglašavaju oko svega i svačega, a to što ne smiju sazvati Skupštinu SBK, što ne podnose financijski izvještaj, što ne odgovaraju na otvorene pozive da kažu - gdje su nestale pare koje su uzeli - e, to je stvar najgoreg licemjerstva, neodgovornosti i bahatosti.

Normalan svijet prema takvima osjeća prezir - a ova dva prevaranta sebe promoviraju u tzv. lidere.

izvor: bedrudingusic.wordpress.com