Neprimjeren nastup ministra Dragana Lukača

Neprimjeren nastup ministra Dragana Lukača

Novinari: Neprimjeren nastup Ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača!

Dragan Lukač (ministar)
Dragan Lukač (ministar)

• Klub novinara smatra da je ugrožena lična bezbjednost Slobodana Vaskovića i poziva institucije da mu pruže zaštitu

Objavljeno: 30. dec 2015

Banjaluka, 30.12.2015 - Klub novinara Banja Luka smatra neprimjerenim današnji javni nastup i optužbe ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača u kojima se navodi da "Slobodan Vasković preko svoga bloga poziva na rušenje institucija i podriva institucije Republike Srpske, a naročito MUP RS".

Klub novinara podsjeća ministra Dragana Lukača da, ukoliko smatra da su navodi koje Slobodan Vasković iznosi na svom blogu neutemeljeni i neargumentovani, zaštitu može zatražiti u skladu sa zakonom o zaštiti od klevete umjesto što nečije pisanje kvalifikuje kao podrivanje institucija RS.

Klub novinara smatra da je ugrožena lična bezbjednost Slobodana Vaskovića i poziva institucije da mu pruže zaštitu, jer bi svaki verbalni ili bilo kakav drugi eventualni napad na njega sada mogao biti doveden u vezu upravo sa optužbama ministra Dragana Lukača.

Klub novinara osuđuje svako neargumentovano pisanje i iznošenje neistinitih navoda u javnosti i predstavnike novinarske zajednice podsjeća na obavezu strogog poštovanja etičkih kodeksa, a institucije Republike Srpske poziva da poštuju građanska prava svakog pojedinca i pravo na javno i slobodno iznošenje mišljenja.

izvor: 6yka.com-96625