RS je ugrožena siromaštvom a ne islamom

RS je ugrožena siromaštvom a ne islamom

BOSIĆ NACILJAO DODIKA: "RS ugrožavaju kriminal, siromaštvo i zaduženost"

Dodik - Izetbegović
Dodik - Izetbegović

• Slušajući današnje govore predsjednika Srpske Milorada Dodika i premijera Srbije Aleksandra Vučića jasno je, smatra Bosić, da danas postoje dva politička koncepta kod Srba

Objavljeno: 09. jan 2016

"Jedan koji zagovara razvoj, o čemu je govorio i premijer Srbije Aleksandar Vučić danas u Banjaluci, te drugi koji odgovara vremenu iz druge polovine 1990.godina, uz priče o ugroženosti i strahu."

Takva politika vodi Srbe u nove konflikte, a i Republici Srpskoj i Srbiji danas je preko potreban razvoj, ističe Bosić.

Predsjednik Srpske demokratske stranke izjavio je da jačanje jednog čovjeka ili funkcije nije jačanje institucija Republike Srpske, već njihov nazadak.

Zato je borba protiv kriminala, korupcije i siromaštva, za bolji standard svih građana Srpske jedini način da dođe do razvoja Srpske u cijelosti, zaključuje Bosić. Republika Srpska mora da promijeni svoju politiku te razvija institucije i krene u borbu protiv kriminala i korupcije, bez čega nema napretka.

"Ovdje još uvijek neke strukture na račun budžeta Republike Srpske, u kriminalnim ili koruptivnim aktivnostima izvlače velike količine novca iz Republike Srpske i ako tako ostane, nećemo imati napretka", naveo je lider SDS-a.

Dodao da su se "oni koji su danas najglasniji u slavljenju Dana Republike Srpske i zaštiti njenih interesa", u vrijeme njenog stvaranja bogatili švercom visokoakciznom robom.

"Zaštita interesa Republike Srpske je ustvari njen razvoj - rekao je Bosić ponovivši da je najveća opasnost za Republiku Srpsku njeno siromašenje i veliko zaduženje.

izvor: slobodna-bosna.ba-25907