Mladen Bosić: Dodik je teško korumpirani političar

Mladen Bosić: Dodik je teško korumpirani političar

Mladen Bosić
Mladen Bosić

• Milorad Dodik je teško korumpiran političar koji je svjestan da se zatvara krug dokaza o milionskom kriminalu - tvrdi predsjednik Srpske demokratske stranke SDS Mladen Bosić

Objavljeno: 10. jan 2016

Kaže da je to razlog zbog kojeg predsjednik RS napada SDS i njega.

- To je stvarni razlog ovakvih napada i pokušaja da se turbo nacionalizmom i agresijom skrene pažnja s činjenice da se na čelu Republike Srpske, nažalost, nalazi čovjek koji je teško zloupotrebio povjerenje. U strahu su velike oči, jer trenutak istine tek dolazi. Sve dok se Republika Srpska ne uhvati u koštac s korupcijom vrha vlasti koja ju izjeda, neće moći krenuti naprijed - smatra Bosić.

Predsjednik SDS je izjavio da je jučer prisustvovao svečanoj akademiji povodom "Dana RS", a da nije bio na prijemu u zgradi Vlade, kao ni danas u Brčkom niti će ubuduće ići na prijeme koje saziva Milorad Dodik.

- Jasno mi je da ih organizuje isključivo u svrhu svoje političke promocije, a ne proslave Dana RS. To dokazuje i njegov današnji neprimjereni pokušaj obračuna sa mnom u gradu gdje sugrađani najbolje znaju ko sam ja i gdje su svoje mišljenje o meni pokazali mnogo puta dosad na izborima - naveo je predsjednik SDS u pisanoj izjavi.

Predsjednik RS Milorad Dodik danas je u Brčko Distriktu, gdje je proslavljen "Dan RS", ponovo optužio Mladena Bosića i predstavnike RS u institucijama BiH za izdaju.

Zamjerio je Bosiću i što nije došao na ovu proslavu. (FENA)

izvor: vijesti.ba-292933