Putin pedofil

Putin pedofil

BRITANSKI DAILY MAIL ŠOKIRAO SVIJET: Likvidirani ruski špijun tvrdio je da je Putin pedofil!

Patriarch Kirill - Vladimir Putin
Patriarch Kirill - Vladimir Putin

• U jeku istrage o misterioznoj smrti ruskog špijuna Aleksandra Litvinenka u javnost su izašle informacije kako je otrovani špijun bio siguran da je aktualni ruski predsjednik Vladimir Putin - pedofil

Objavljeno: 23. jan 2016

U jednoj svojoj objavi na webu Litvinenko je izrekao upravo tu optužbu i to nakon što je Putin tokom jednog službenog protokola u junu 2006. godine, jednog dječaka poljubio u stomak.

Litvinenko je navodno imao saznanja i o postojanju video snimaka na kojima Putin ima seksualne odnose s dječacima. Te je snimke, rekao je Litvinenko, Putin dao uništiti. Snimci su, rekao je tada Litvinenko, nastale tokom Putinovih studentskih dana, a uništene su prije njegovog uspona u FSB - piše britanski Daily Mail.

Na lošem engleskom, Litvinenko je u spomenutoj web objavi napisao sljedeće:

Svjetska javnost je u šoku. Niko ne shvaća zašto je ruski predsjednik napravio taj čudan potez i poljubio u stomak nepoznatog dječaka. Objašnjenje možemo naći ako pobliže pogledamo "rupe" u Putinovoj biografiji. Nakon što je diplomirao na Institutu Andropov, koji priprema ljude za rad u KGB, Putin nije bio primljen u stranu obavještajnu službu nego su ga poslali na nižu poziciju u KGB-ov odjel u Lenjingradu. To je bio vrlo neobičan zaokret u karijeri diplomanta s Andropova sa znanjem njemačkog jezika.

Šta se dogodilo s Putinom? Naime, nedugo nakon što je diplomirao njegovi su šefovi doznali da je on pedofil. Tako su tvrdili ljudi koji su ga poznavali još s Instituta. Bojali su se išta prijavljivati jer bi to pokrenulo veliku i neugodnu istragu. Odlučili su da im je jednostavnije izbjegavati njegovo slanje u inostranstvo. Tako nešto nije neobično za tajne službe.

Puno godina kasnije, kad je Putin postao šef FSB-a te se pripremao za poziciju predsjednika počeo je tražiti i uništavati bilo kakav kompromitirajući materijal koje su tajne službe tokom godina skupile. Među ostalim pronašao i je i snimke na kojima se vidi da je imao seksualne odnose s dječacima - napisao je Litvinenko.

Alexander Litvinenko
Alexander Litvinenko

Sudija koji je je vodio britansku istragu o ubistvu ruskog špijuna Aleksandra Litvinjenka počinjenog 2006. godine u Londonu, izjavio je nakon provedene istrage da je vjerovatno ruski predsjeddnik Vladimir Putin odobrio rusku obavještajnu operaciju u Londonu u kojoj je likvidiran bivši agent KGB Aleksander Litvinjenko.

Litvinjenko (43) je bio otvoreni kritičar Putina i pobjegao je iz Rusije 2000. godine. Pred kraj života dobio je britansko državljanstvo. Otrovan je radioaktivnim polonijem-210 koji mu je stavljen u čaj u jednom londonskom hotelu i ubrzo je umro. Nakon njegove smrti otkrilo se da je radio za britansku tajnu službu MI6.

Otrovala su ga dvojica Rusa - Andrej Lugovoj, negdašnji KGB-ov zaštitar, i Dmitrij Kovtun, također bivši ruski agent, navodi se u izvještaju sudije Roberta Owena.

Sudija je rekao da su dvojica osumnjičenih vjerovatno djelovala u skladu s naređenjima ruske obavještajne službe FSB. Izdvojivši tadašnjeg šefa FSB Nikolaja Patruševa zajedno s Putinom, sudija je napisao u izvještaju - "Uzimajući u obzir sve dokaze i analize koji su mi bili dostupni, zaključujem da je operaciju FSB za ubistvo Litvinjenka vjerovatno odobrio Patrušev i također predsjednik Putin".

U intervjuu za ruski program BBC nedugo prije smrti Litvinjenko je rekao da je istraživao ubistvo ruske novinarke Ane Politkovske. Litvinjenko je napisao knjigu u kojoj je ustvrdio da je bombaški noćni napad na stambeni blok u Moskvi 1999., u kojemu je poginulo 300 ljudi, organizirao Putin kako bi mogao optužiti čečenske pobunjenike, vojno napasti Čečeniju i na valu patriotizma postati predsjednik.

Očekuje se da će britanska vlada pokrenuti postupak za izručenje dvojice osumnjičenih Andreya Lugovoja i Dmitroja Kovtuna Velikoj Britaniji.

Britanski političari žestoko su reagirali na informacije o mogućim imenima koja se spominju u izvještaju, kazavši kako, ukoliko se ove informacije pokažu istinitima, Velika Britanija mora reagirati te se dugačije postaviti prema Rusiji koja "nastavlja s hladnoratovskom potragom za špijunima i provodi ubistva" - kako je rekao britanski diplomat Ministarstva vanjskih poslova, Tim Farron.

izvor: slobodna-bosna.ba-26324