Bakir ne može komentarisati Radončićeve optužbe

Bakir ne može komentarisati Radončićeve optužbe

Bakir Izetbegović: Ne slažemo se sa stavovima SBB-a o Čampari, ne mogu komentarisati Radončićeve optužbe

Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović

• Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, rekao je da mu je teško komentarisati navode koje je, navodno, izrekao Fahrudin Radončić u presretnutim razgovorima u kojima njega i Osmana Mehmedagića Osmicu, direktora OSA-e, tereti za ubistvo Ramiza Delalića

Objavljeno: 02. feb 2016

"Ne bih davao komentare u momentu kada nemamo Radončića da ga pitamo da li on stoji iza takvih riječi. Ne bih se upustio da takve stvari komentarišem", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je dodao da je njemu u ovom trenutku bitna stabilnost koalicije SDA i SBB-a.

"Šta neko u jednom momentu pomisli ili eventualno kaže to, možda, i nije toliko važno. Važno je kuda to sve ide, kako se gospodin Radončić odnosi prema ovoj koaliciji, i kako se ta stranka odnosi prema koaliciji. A oni se odnose dobro, imali su danas Predsjedništvo SBB-a i dali su dobre, stabilizirajuće poruke, i takve će dobiti i s naše strane", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je, na opasku da se radi o više presretnutih razgovora, rekao da ljudi imaju pravo na "krize u emocijama kada im se čini nešto što nije u temelju".

"Ja iza toga ne stojim, to meni nije u interesu. Meni je u interesu dobar odnos sa gospodinom Radončićem i stabilnost u koaliciji", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je rekao da se ne slažu gledišta SDA i SBB vezano za ulogu Aljoše Čampare, ali da svako ima pravo na svoje gledište.

"On je među prvima, na iznenađenje mnogih u SDA, predložio koaliciju sa SBB-om a sve ostalo su spekulacije", rekao je Izetbegović uz napomenu da će se on odnositi prema tome zavisno od toga kako se neko ponaša unutar SDA a ne na osnovu pojedinih tvrdnji šta je neko rekao u kafani.

Izetbegović je dodao i da nije bilo nikakvih uslovljavanja SBB-a s ciljem nastavka saradnje SDA i SBB-a.

On je dodao da je koalicija na svim nivoima stabilna i da se uskoro može očekivati popunjavanje upražnjenih mjesta u Vijeću ministara BiH.

izvor: klix.ba-160201110