Hasan Čengić na odstrelu SDA

Hasan Čengić na odstrelu SDA

ČENGEPARA - BEG A FUKARA

Dvije stipendije pod jednim krovom

Hasan Čengić
Hasan Čengić

• Školovanje Halise, kćerke Hasana Čengića, stipendirala Kantonalna vlada i fond "Bošnjaci", otkriva Slobodna Bosna

Objavljeno: 27. nov 2015

Iako se porodica predsjednika Sabora Islamske zajednice BiH Hasana Čengića ubraja među imućnije, dok se o pravoj vrijednosti imovine glavnog ratnog logističara Armije BiH još uvijek samo nagađa, čini se kako para nikada nije dosta.

Tako se jedna od Čengićeve tri kćerke, uspješna studentica sarajevskog Pravnog fakulteta Halisa Čengić školovala uz pomoć stipendije koju je, još prije tri godine, dobila od Vlade Kantona Sarajevo.

Studentica Halisa Čengić je, jednako tako, bila i stipendistica Fonda "Bošnjaci", premda u BiH, zasigurno, ima na stotine vrijednih i dobrih studenata kojima je financijska pomoć, ipak, potrebnija.

Dvije stipendije pod jednim krovom

Hasan Čengić
Hasan Čengić

Radi se o provjerenoj informaciji i ta informacija sama po sebi ne bi imala druge poruke osim da je jedan od najkontroverznijih bošnjačkih političara i tajkuna, uz to i begovskog porijekla, dopustio sebi da mu kćer koristi stipendije namijenjene šehidskoj ili siromašnoj djeci.

Ali, pošto je Čengić postao predsjednik Sabora Islamske zajednice, a uz to je još uvijek visokopozicionirani funkcioner SDA, njegovo difamiranje i degradiranje u ovom trenutku može imati i političku pozadinu.

Tim prije jer se Bakir Izetbegović, kao predsjednik SDA, svakodnevno susreće sa većim problemima i trzavicama koje su uzrokovane neprihvatanjem stranačke politike koju on sprovodi nakon pobjede na izborima.

Inače, Izetbegović ima paranoju i boji se uticaja harizmatičnog Hasana Čengića, kako u Bosni, tako još više u islamskom svijetu gdje odavno Bakiru "ne cvjetaju ruže".

izvor: thebosniatimes.ba-2058